Dva požara koja pustoše sjever Kalifornije stvorila su zajedno u ponedjeljak najveći požar u povijesti te savezne države na zapadu Sjedinjenih Država, objavile su vlasti uz podatak da je spaljeno 114.850 hektara i da vatra još nije savladana.

Galerija


Nazvana zajedno "požar Mondocino Complexa", dva su požara dosad spalila 114.850 hektara terena, površinu grada veličine golemoga Los Angelesa, a ugašeno je približno 30 posto, objavila je CalFire, kalifornijska služba za borbu protiv požara.

Vezani članci Kuoke - 11 Najslađa životinja na svijetu uvijek je raspoložena za selfi, no to bi se uskoro moglo promijeniti Požari u Australiji - 12 Australci dirljivim objavama pokušali približiti paklene požare svijetu, svatko bi trebao vidjeti njihove fotografije

Dvije su osobe smrtno stradale u požaru.

Požar Mendocino Complexa premašio je po uništenoj površini požar Thomas, koji je poharao 114.078 hektara u prosincu 2017.

Požar Carr, koji također hara sjeverom Kalifornije, usmrtio je sedam osoba te uništio više od 1600 zgrada, od čega tisuću stambenih. Savladan je do ponedjeljka tek u razini 45 posto, po najnovijim podacima CalFirea.

Još jedan veliki požar u regiji, Ferguson, koji je izazvao djelomično zatvaranje nacionalnog parka Yosemite, usred turističke sezone, savladan je u razini 38 posto.

Više od 14.000 vatrogasaca trenutačno se bori s raznim požarima u Kaliforniji. (Hina)