Golemi požar i dalje pustoši središnje dijelove Portugala. Na terenu je čak 1800 vatrogasaca, s gotovo 500 vozila. Potporu im pružaju kanaderi i helikopteri.

Galerija


Vatra se približila kućama u blizini Masaa pa su stanovnici svoje domove pokušavali obraniti kantama s vodom i crijevima za polijevanje vrtova. Dvadesetak je ljudi ozlijeđeno, a jedna teže ozlijeđena osoba helikopterom je prebačena u lisabonsku bolnicu.

Vezani članci U požaru je stradao veći broj pomoćnih prostorija svetišta, ali je kip Majke Božje Bistričke ostao čitav U velikom požaru u svetištu izgorjele brojne prostorije, ali ostao je jedan detalj: "Zanimljivo je da je plastični kip netaknut" Požar na gospodarskoj zgradi Svetišta Majke Božje Bistričke Buktinja u Svetištu Majke Božje Bistričke: Izgorjela dvorana i predavaonica

"Nisam mislila da će se ovo danas dogoditi. Jučer je bilo tako mirno, jutros... ne znam kako... Ne shvaćam kako odjednom nije bilo načina da izbjegnemo ovu situaciju. Jednostavno ne razumijem", kazala je jedna od stanovnica.

"Loše je ovdje kod bratove kuće. Cijela je kuća od drva. Više se bojim za njegovu nego za svoju jer je njegova drvena, a on nije ovdje, u Francuskoj je", dodao je njezin susjed.

Podsjetimo, snažan vjetar otežava gašenje požara koji su počeli u subotu popodne u okrugu Castelo Branco, 225 kilometara sjeveroistočno od Lisabona.

Jedno je selo iz opreza djelomično evakuirano, priopćila je portugalska Civilna zaštita i dodala da je u bolnicu u Lisabonu helikopterom prebačena jedna osoba s opeklinama prvog i drugog stupnja. Ozlijeđeno je i sedam vatrogasaca.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr