Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vatikan reagirao na nove prijetnje Osame Bin Ladena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon prijetnji novom audio porukom koja se pripisuje Osami bin Ladenu, u Vatikanu i Rimu nije uoči uskrsnih blagdana povećan stupanj sigurnosti iznad uobičajenog, a Sveta Stolica je u četvrtak priopćila da optužbe čelnika terorističke organizacije Al-Qaide protiv Pape nisu nove.

"Optužbe nisu novost i ne začuđuju. Osim toga potpuno je neutemeljena optužba o utjecaju Vatikana na kampanju protiv islama s karikaturama Muhameda", izjavio je voditelj ureda za tisak Svete Stolice, otac Federico Lombardi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pozvao na pokretanje istrage Obama: 'Bin Laden je u Pakistanu vjerojatno imao mrežu podrške' Slika nije dostupna Napad na željeznicu Bin Laden je planirao novi napad na SAD na obljetnicu 11. rujna

"Papa i Papinsko vijeće za međuvjerski dijalog osudili su karikature protiv islama u više prilika", dodao je Lombardi.

Objavljivanje karikatura čini "dio križarenja u kojem Papa i Vatikan imaju znakovitu ulogu, pa je to potvrda da se rat nastavlja", poručio je glas koji se pripisuje Bin Ladenu, koji se nije javljao od 29. prosinca 2007.

Iz talijanskog Ministarstva unutarnjih poslova potvrđuju da je stupanj sigurnosti povećan što je uobičajeno uoči blagdana, a sada ne samo zbog Uskrsa, već i zbog parlamentarnih izbora koji će se održati 13. travnja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene