Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nosač zvuka "Wake UP!" (Probudi se), album s izvatcima iz propovijedi pape Franje i glazbenog miksa različitih stilova predstavljen je u četvrtak u Vatikanu.


Producent albuma je 80-godišnji talijanski svećenik Giulio Neroni, koji radi za tvrtku Multimedia San Paolo, pridruženu Društvu sv. Pavla.

"Moj je život jednostavan, a njegovi su sastojci integritet, poštovanje, čast, predanost svećeničkom pozivu i glazbi te zašto ne... rock'n rollu," rekao je otac Neroni.

Album s 11 pjesama sadrži izvatke iz ključnih govora koje je papa Franjo održao na španjolskom, talijanskom, engleskom i portugalskom jeziku, uz glazbeni spoj raznih stilova u kojem se gregorijanski koral i himan na latinskom s pjesmama miješaju s pjesmama pop rocka i progresivnog rocka.

Vezani članci Vatikan Vatikan dopušta cjepiva protiv koronavirusa proizvedena iz stanica tkiva pobačenih fetusa Papa Franjo Vatikan se oglasio o Papinim izjavama o istospolnim brakovima: Sporni dio izvučen iz konteksta, autor filma nedostupan za komentar

PAPA JOŠ JEDNOM UPOZORAVA 'Trebamo nove oblike razvoja'

U snimanju su sudjelovali Tony Pagliuca iz talijanske prog-rock skupine Le Orme, pjevač i pisac Giorgio Kriegsch koji danas živi u Indiji i naziva se Nirvanananda Swami Saraswati, te Giuseppe Dati, pisac pjesama za talijansku zvijezdu Lauru Pausini.

Za oca Neronija glazba je "veliko sredstvo evangelizacije", a rock glazbu odabrao je kao podlogu za Franjine riječi jer će ona najbrže naći put da mladih ljudi.

Wake Up! će se u Italiji početi prodavati u petak, a do kraja mjeseca i u drugdje u Europi, Australiji, Sjedinjenim Državama i Kanadi.

Dio prihoda namijenjen je zakladi za pomoć izbjeglicama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook