Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Veliko sredstvo

IZNENAĐENJE IZ VATIKANA Rock glazba kao podloga za papine propovijedi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nosač zvuka "Wake UP!" (Probudi se), album s izvatcima iz propovijedi pape Franje i glazbenog miksa različitih stilova predstavljen je u četvrtak u Vatikanu.

Producent albuma je 80-godišnji talijanski svećenik Giulio Neroni, koji radi za tvrtku Multimedia San Paolo, pridruženu Društvu sv. Pavla.

"Moj je život jednostavan, a njegovi su sastojci integritet, poštovanje, čast, predanost svećeničkom pozivu i glazbi te zašto ne... rock'n rollu," rekao je otac Neroni.

Album s 11 pjesama sadrži izvatke iz ključnih govora koje je papa Franjo održao na španjolskom, talijanskom, engleskom i portugalskom jeziku, uz glazbeni spoj raznih stilova u kojem se gregorijanski koral i himan na latinskom s pjesmama miješaju s pjesmama pop rocka i progresivnog rocka.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Opsežno objašnjenje Katolički biskupi protive se blagoslovu istospolnih parova: Vatikan ih pokušao umiriti novim objašnjenjem Papa Franjo na misi Papa uputio važnu poruku: "Trebali bi živjeti svaki dan i svaki trenutak sa zahvalnošću i nadom"

PAPA JOŠ JEDNOM UPOZORAVA 'Trebamo nove oblike razvoja'

U snimanju su sudjelovali Tony Pagliuca iz talijanske prog-rock skupine Le Orme, pjevač i pisac Giorgio Kriegsch koji danas živi u Indiji i naziva se Nirvanananda Swami Saraswati, te Giuseppe Dati, pisac pjesama za talijansku zvijezdu Lauru Pausini.

Za oca Neronija glazba je "veliko sredstvo evangelizacije", a rock glazbu odabrao je kao podlogu za Franjine riječi jer će ona najbrže naći put da mladih ljudi.

Wake Up! će se u Italiji početi prodavati u petak, a do kraja mjeseca i u drugdje u Europi, Australiji, Sjedinjenim Državama i Kanadi.

Dio prihoda namijenjen je zakladi za pomoć izbjeglicama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene