Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nedavni medijski napadi na papu Benedikta XVI. povezani s pedofilskim skandalima unutar Katoličke crkve nisu oslabili Papin autoritet ni angažman Kongregacije za doktrinu vjere u borbi protiv seksualnog nasilja nad maloljetnicima, izjavio je u subotu glasnogovornik Vatikana, otac Federico Lombardi.


'Nedavni medijski napadi, bez sumnje su u određenoj mjeri naškodili Crkvi, no nisu oslabili Papin autoritet, kao ni angažman Kongregacije za doktrinu vjere protiv seksualnog nasilja nad maloljetnicima, već su ih samo potvrdili i ojačali', rekao je glasnogovornik za Radio Vatikan.

Vezani članci Aleksandar Vučić Vučić opleo po hrvatskim medijima: "Nikad u suvremenoj povijesti nije vođena takva hajka. Srbija sustiže Hrvatsku i to je ono što ih najviše boli" Theodore McCarick - 4 Vatikan konačno objavio izvješće o zloglasnom američkom kardinalu, razriješenom zbog zlostavljanja djece i odraslih

Priznao je kako je način na koji se Katolička crkva odnosi prema pitanju seksualnog zlostavljanja maloljetnika 'ključna za njezin moralni kredibilitet'. Prema pisanju New York Timesa Benedikt XVI. nije sankcionirao krivce 1996., kada je bio na čelu Kongregacije za doktrinu vjere koja se bavila pitanjima pedofilije unutar Katoličke crkve. Tada je jedan američki svećenik bio optužen za višestruko zlostavljanje oko 200 gluhe djece.

I kardinal Walter Kasper stao je u Papinu obranu, kazavši kako je među prvima koji se zalažu za što oštrije kazne prema zlostavljačima. No, istaknuo je, kako napadi na papu Benedikta XVI. 'prelaze svaku mjeru pravičnosti i lojalnosti'. Za subotnje izdanje talijanskog lista Corriere della Sera Kasper je rekao kako Katolička crkva mora biti puno predostrožnija i opreznija kada je riječ o ovakvim pitanjima. (Hina)