Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oluje u Europi

Val hladnoće ometa promet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Val hladnoće, snijeg i oluje ometaju promet u velikim dijelovima Europe, a u ponedjeljak su posebno pogođene skandinavske i baltičke zemlje, međutim, zima se obrušila čak i na južne države poput Italije.

Kako javljaju lokalni mediji, snijeg je u ponedjeljak počeo padati u Torinu, Milanu i Veneciji, kao i u cijeloj regiji Veneto, Trentu i u južnom Tirolu. Do prometnih zastoja došlo je na Brennerskoj autocesti, a čak je i na autocesti kod Bolonje došlo do problema zbog snijega. 

Pročitajte i ovo Lampion Tragedija u Slavoniji Poginuli muškarac iza sebe ostavio ženu i petero djece: Vjenčali su se samo nekoliko sati prije nesreće Damir Koprek, dežurni kirurg u Općoj bolnici Operirana na Rebru Djevojčica koja je sletjela s quada još se bori za život: "Stigla je s kritičnim ozljedama"

Južnu Italiji su ovog vikenda poharale teške oluje, Sicilija, Sardinija i Kalabrija su, prema navodima lokalnih vlasti, bile posebno pogođene, tako da su i neke željezničke linije privremeno bile u prekidu, a problema je bilo i u cestovnom prometu te opskrbi električnom energijom.

Jaka snježna oluja u ponedjeljak je harala Švedskom, prouzročivši otkazivanje letova u zračnoj luci Stockholma Arlanda. Glasnogovornik zračne luke Lars Rohne izjavio je kako je samo jedna pista otvorena zbog ekstremnih snježnih padalina i jakog vjetra. U prekidu su i trajektne linije iz Švedske prema Finskoj i Baltičkim državama.

U Estoniji je, kako javlja nacionalni radio, snijeg u ponedjeljak mjestimično napadao skoro pola metra, a uslijed snježne oluje više od 33,500 kućanstava ostalo je bez struje. Zračna luka u Tallinnu obustavila je letove.

U Finskoj je napadalo 30 cm novog snijega, a zbog olujnog vjetra u priobalnom je području gotovo paraliziran promet. Diljem zemlje u zastoju je trajektni, željeznički, zračni i cestovni promet, a kako je javila nacionalna televizija YLE, više tisuća domaćinstava od vikenda je bez struje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene