Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukrajinski dron

Uznemirujuća snimka prikazuje užasan ratni zločin: Predali su se, kleknuli, a onda su ih ruski vojnici pogubili

Egzekucija ratnih zarobljenika
Egzekucija ratnih zarobljenika Foto: Platforma X
Snimka s ratišta u Ukrajini navodno prikazuje trojicu vojnika koji kleče i predaju se, a zatim ih ruski vojnici hladnokrvno pogube.

Snimke ukrajinskog drona otkrile su još jednu rusku egzekuciju ukrajinskih ratnih zarobljenika u zapadnoj Zaporiškoj oblasti, izvijestio je Institut za proučavanje rata u svojoj dnevnoj procjeni od 27. prosinca.

Video navodno prikazuje ruske vojnike kako pucaju na tri ukrajinska vojnika koje su zarobile ruske snage. Kasnije na snimci, jedan ruski vojnik ponovno iz neposredne blizine puca u već mrtvog ukrajinskog vojnika. Ured glavnog tužitelja Ukrajine izjavio je da se ovaj incident dogodio neodređenog datuma u prosincu 2023. Ured glavnog tužitelja je pokrenuo istragu o ubojstvima, izvjestio je Kyiv Independent.

Pročitajte i ovo Ilustracija Intervenirala policija Napadnut dostavljač u Zagrebu: Građani priskočili u pomoć, a onda se začuo pucanj

"Ruska vojska zarobila je tri ukrajinska branitelja tijekom okršaja u blizini sela Robotine. Sat vremena kasnije, kršeći članak 3. Ženevske konvencije o postupanju s ratnim zarobljenicima, okupatori su ih strijeljali", piše u priopćenju ureda glavnog tužitelja u Kijevu.

Snima je izrazito uznemirujuća.

Ovo nije prvi put da su ukrajinski dužnosnici naišli na dokaze da su ruski vojnici mučili ili ubijali ukrajinske ratne zarobljenike kršeći Ženevske konvencije.

Pročitajte i ovo Ramo Isak Dobio po prstima Oštre reakcije na Dodika: "Nećeš ti, Milorade, ništa proglasiti. Minutu kasnije ćeš završiti iza rešetaka"

ISW je također izvijestio da su ruske snage napredovale u zapadnom Zaporožju i ponovno zauzele položaje koje je Ukrajina zauzela tijekom protuofenzive u ljeto 2023., vjerojatno nakon što su se ukrajinske snage povukle na branjenije položaje za zimu u blizini Robotine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene