Obavijesti Video Pretražite Navigacija
novi napadi

Sirene i uzbune širom Ukrajine, izveden i protunapad na ruski teritoriji: "Gađali su automobile u vožnji, poginule su dvije žene"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Rusija nastavlja sa silovitim napadima na Ukrajinu, ali ukrajinske snage tvrde da uspješno obaraju ruske projektile. Istovremeno, ruski dužnosnici optužuju Kijev da napada njihov teritoriji te navode da je u raketiranju Bolgoroda poginulo dvoje civila.

Diljem Ukrajine proglašena je rano u petak uzbuna zbog ruskih raketnih napada te je nakon nekoliko sati od napada ukinuta za veći dio zemlje, uključujući i glavni grad Kijev.

Kijevski gradonačelnik Vitalij Kličko rekao je da nisu zabilježeni pozivi prema spasilačkim službama. Dužnosnici glavnoga grada rekli su kako je obrana oborila više od 30 projektila i dronova koje je ispalila Rusija.

Kijevske vojne vlasti na Telegramu se objavile da je Rusija lansirala dronove i krstareće rakete u isto vrijeme. "Prema preliminarnim informacijama, više od 30 zračnih projektila različitih vrsta otkriveno je i uništeno u zračnom prostoru iznad i oko Kijeva od strane snaga protuzračne obrane", rekli su u priopćenju.

Ukrajina nastavlja napad na Rusiju

Istovremeno, ruski dužnosnici tvrde da Ukrajina vrši zračne napade na njihov teritoriji. Guverner Belgoroda je izvijestio da su dvije osobe poginule, a dvije ozlijeđene kad su ukrajinske snage granatirale cestu u gradu Maslova Pristan u blizini granice.

"Djelovi granata pogađali su automobile u vožnji. U jednom od njih putovale su dvije žene. Preminuli su od zadobivenih ozljeda na licu mjesta", rekao je Reuters guverner Vjačeslav Gladkov.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene