Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u razgovoru za talijanski list Corriere della Sera od nedjelje kako će usmjeriti ruske nuklearne rakete prema Europi, ako SAD nastave sa svojim planom postavljanja proturaketnog štita koji uključuje Poljsku i Češku.


"Ne upotrebljavam riječi medenog mjeseca", kazao je Vladimir Putin ističući kako se broj američkih baza u Europi povećao. Ruski predsjednik opovrgnuo je početak novog hladnog rata, ali je optužio Washington da nije slušao savjete Moskve.

Vezani članci Razmjeri katastrofe u Njemačkoj FOTOGALERIJA Potresni prizori iz srca Europe: Kad se voda povuče, vide se razmjeri katastrofe Padaline u Europi Karta padalina u Europi: Pratite kako se kreće ciklona koja je u Europi izazvala kaos

"Da su se poslušali naši savjeti, SAD ne bi napao Irak", rekao je Putin.

"Nama se govori kako obrana (novi američki štit) služi protiv
iranskih raketa, ali ne postoje iranske rakete s takvim dometom. Evidentno je onda kako se te novosti odnose na Ruse", drži Putin. 

Na pitanje o posebno represivnim mjerama ruske policije protiv prosvjednika, Putin je odbio optužbe o napadima policije, koje naziva "glupostima".

Putin priznaje teškoće u tranziciji prema demokraciji, "ali neke
slobode su kod nas bolje zajamčene nego kod drugih", te napada SAD.

"Mi nemamo smrtnu kaznu i nemamo beskućnike, nemamo Guantanamo, mučenja, nasilje protiv demonstranata", kaže Putin.