Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uskoro odluka o zločinima tijekom Oluje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine uskoro će odlučiti o eventualnom podizanju optužnica za zločine počinjene tijekom operacije Oluja, najavio je ravnatelj Agencije za istrage i zaštitu BiH Sredoje Nović.

U izjavi koju je prenijelo sarajevsko Oslobođenje, Nović je istaknuo kako je krovna bosanskohercegovačka policijska agencija snimke što su ih nedavno emitirali mediji u Srbiji dobila još prije šest mjeseci, kao i druge dokazne materijale.

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" Milorad Dodik Nakon potvrđene optužnice "Imamo obavještajne podatke da Dodik planira pobjeći iz zemlje!": Ministar obrane BiH otkrio eksplozivni podatak

"Tužiteljstvo BiH procjenjuje dokumentaciju, a nedavno je održan i sastanak institucija uključenih u ovaj slučaj na kojemu je dogovoreno da se ubrza istraga kako bi se predmet kompletirao", kazao je Nović.

Ravnatelj SIPA-e pojasnio je kako je cijeli predmet Oluja u završnoj fazi tužiteljske odluke, odnosno očekuje se odluka Tužiteljstva hoće li ili ne poduzeti "ofenzivnu akciju".
Interpol u istrazi napada na grob Alije Izetbegovića

Komentirajući tijek istrage o bombaškom napadu na grob Alije Izetbegovića prošlog tjedna, Nović je rekao kako je riječ o jednom od onih djela koja se u pravilu teško rasvjetljavaju, no dodao je kako je u ovom slučaju optimist u pogledu konačnog rezultata istrage.

Ne citirajući Novića, Oslobđenje navodi kako je Tužiteljstvo BiH istragu u ovom slučaju suzilo na krug osoba koje se još uvijek nalaze u BiH.

Ranije je objavljeno kako policija traga za bosanskohercegovačkim državljanima koji su u vrijeme bombaškog napada bili u zemlji, a zatim su otputovali u Njemačku i Nizozemsku.

Stoga je zatražena pomoć Interpola kako bi se oni saslušali.

Sarajevski list međutim tvrdi kako su te osobe samo potencijalni svjedoci, jer su mogli biti u kontaktu s osumnjičenima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene