Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nemam ratoborne namjere'

Uribe: Ne pomišljamo na uništavanje naših naroda puškama rata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kolumbijski predsjednik Alvaro Uribe je tijekom govora održanog nedaleko kolumbijsko-venezuelanske granice ustvrdio da njegova zemlja nije imala ratoborne namjere prema svojim susjedima.

'Kolumbijci jedino žele uživati u plodovima rada i nikada ne pomišljaju na uništavanje naših naroda puškama rata', rekao je na sastanku s lokalnim vlastima graničnog grada Cucute, što je izravno prenosila televizija. Dan ranije je ministar obrane Gabriel Silva jamčio da je njegova vojska u stanju najveće pripravnosti kako bi odgovorila na mogući napad na Kolumbiju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Reagiralo i veleposlanstvo Smrtonosno upoznavanje uzelo osam života: I komičar pronađen mrtav, sve žrtve povezuje jedna stvar Odron u Kolumbiji operacija spašavanja VIDEO Snimljen stravičan trenutak: Odronila se planina, gomila blata i kamenja zatrpala automobile, među mrtvima i djeca

>> Chavez se sprema za rat

Uribe je dodao da zemlje ne bi smjele dopustiti da ih uvuku u bratoubilački rat. Odnosi Kolumbije i Venezuele su od srpnja u krizi, uz zaleđene diplomatske odnose nakon što su SAD i Kolumbija potpisale sporazum kojim se američkoj vojsci dopušta korištenje najmanje sedam baza u Kolumbiji. Nakon toga je venezuelanski predsjednik Hugo Chavez drastično smanjio uvoz iz Kolumbije. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene