U Srijemskoj Rači na obilježavanju Dana sjećanja na stradale i prognane Srbe u operaciji Oluja glumci su uprizorili izbjegličku kolonu iz 1995. Predsjednik Srbije Vučić i član predsjedništva BiH Milorad Dodik otkrili su spomen-ploču u znak sjećanja na žrtve i poslali poruke o dolasku Borisa Miloševića na obljetnicu Oluje u Kninu.

Galerija


Srbija je u utorak obilježila Dan sjećanja na stradale i prognane Srbe u operaciji Oluja.

Vezani članci Vučić odgovorio Milanoviću Vučić je uvjeren da će Srbija prestići Hrvatsku i da smeta Milanoviću: "On je izbor građana i to je njihova slika i prilika" Sporni komentari Vučića i Dodika - 5 Vučić i Dodik u Gradini na komemoraciji za žrtve Jasenovca: "Novi Jasenovci, nove Oluje, neće se dogoditi više našem narodu"

Središnji događaj održan je u Sremskoj Rači, na mostu preko kojeg su izbjeglice ušle u Srbiju. Spomen-ploču u znak sjećanja na žrtve otkrili su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i član predsjedništva BiH, Milorad Dodik.

Poruke je poslao i patrijarh srpske pravoslavne crkve. Na mostu je bilo postavljeno i uprizorenje izbjegličke kolone iz 1995. s glumcima i prigodnim programom.

"Nemojte da nas tjerate da slavimo zajedno sa vama ubijanje Srba i da nam govorite kako su to veliki koraci unaprijed. Ne pristajemo na poniženje i Srbija nikada neće pristati na poniženje. Pomirenje da, poniženje nikada!", poručio je tom prilikom predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Ove godine su uspjeli da dovedu Srbina na obilježavanja svoje sramote, misleći da je on dovoljan da i zločin postane legitiman. Ta akcija je kockica u mozaiku zla koji je imao samo za cilj nestanak Srba, a provodio se cijeli dakle prošli vijek. Oluja iz 95. godine bila je samo završni cilj hrvatskog etničkog čišćenja i genocida nad Srbima u prošlom vijeku", rekao je Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr