Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U SREMSKOJ RAČI

Vučić na komemoraciji za Srbe stradale u Oluji: "Nećemo slaviti tragediju srpskog naroda. Pomirenje - da, ali poniženje - ne"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na mostu u Sremskoj Rači Srbija je simbolično priredila program u znak sjećanja na stradale u akciji Oluja prvih dana kolovoza 1995. godine.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić poručio je u utorak, na središnjoj državnoj komemoraciji Srbima stradalima u akciji "Oluja", kako je njegova zemlja za pomirenje, ali da neće trpjeti poniženje.

Pročitajte i ovo Ilustracija bildanje snaga Vučić najavio jačanje vojske i novo oružje: "Ubrzano na tome radimo" Grafiti Nepoznati autor U blizini škole u kojoj je počinjen masakr osvanula čestitka Vučiću: "Srbija je vječna..."

"Nećemo slaviti tragediju srpskog naroda, ubijanje srpskih civila, ubijanje srpske djece, ne pristajemo na poniženje. Pomirenje - da, ali poniženje - ne", rekao je Vučić na mostu u Sremskoj Rači, gdje je simbolično priređen program u znak sjećanja na stradale u "Oluji" prvih dana kolovoza 1995.

"Nemojte nas tjerati da slavimo zajedno s vama ubijanje Srba, govoreći nam kako su ovo veliki koraci naprijed. Slavite vi što god hoćete, radujte se, a mi ćemo tugovati za našim Krajišnicima, Dalmatincima, Kordunašima, Banijcima...za svima onima koje ste s radošću protjerali s njihovih stoljetnih ognjišta", rekao je Vučić.

On je naglasi kako "Srbija više nikad neće biti tako slaba" da bi se mnogi u regiji tome mogli radovati i time biti zadovoljni.

Komemoraciji na mostu u Sremskoj Rači prisustvuje državni Vrh Srbije, patrijarh SPC-a Irinej, predstavnici Republike Srpske i Srba iz Hrvatske.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene