Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slavlje

Miran Božić u Betlehemu unatoč nasilnim prosvjedima

Božićno slavlje u Betlehemu (Foto: Dnevnik.hr)
Božićno slavlje u Betlehemu (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Božićno slavlje u Betlehemu (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Unatoč nasilnim prosvjedima posljednjih tjedana, Božić se u Betlehemu slavi mirno.

Mjere osiguranja su pojačane, a u gradu su i ove godine stigli deseci tisuća turista. Brojni vjernici bili su na misnim slavljima u 17 stoljeća staroj crkvi Rođenja Isusova, za koju se vjeruje da je izgrađena na mjestu gdje je Isus rođen.

Slavlja je predvodio apostolski administrator Jeruzalema, koji je političare pozvao da budu hrabri u donošenju budućih odluka.

''U Svetoj smo zemlji, blagoslovljenoj zemlji, prekrasnoj, fascinatnoj, ali i zahtjevnoj zemlji. Prepunoj povijesti, tradicije i ljupkosti. U zemlji koja ima povijest odnosa, koja govori milijardama vjernika diljem svijeta. Mi smo pozvani ovdje kao stanovnici ne da bismo je posjedovali, nego da bismo joj služili,'' poručio je nadbiskup Pierbattista Pizzaballa, apostolski administrator Jeruzalema.

Pročitajte i ovo Pravoslavni Božić Različite tradicije Od Ukrajine preko Srbije do Etiopije: Najzanimljiviji običaji za proslavu Božića 6. siječnja Premijer Andrej Plenković Nakon huškanja Plenković odgovorio Domovinskom pokretu: "Priopćenje im je briljantno, a logički slijed im je još briljantniji"

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene