Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nasilje u Jeruzalemu ne jenjava

Izraelski vojnici ubili četiri i ranili 160 Palestinaca

Prosvjed Palestinaca u Jeruzalemu (Foto: AFP)
Prosvjed Palestinaca u Jeruzalemu (Foto: AFP) Foto: Afp
Izraelski vojnici ubili su u petak četvoricu i ranili 160 Palestinaca, objavili su bolnički izvori, u vrijeme kada prosvjedi zbog američkog priznanja Jaruzalema za glavni grad Izraela ulaze u drugi tjedan.

Većina je stradala na granici Pojasa Gaze gdje su tisuće Palestinaca kamenjem gađale izraelske vojnike preko dobro utvrđene ograde.

Pročitajte i ovo Uništenja u Gazi - 2 Raste strah od šireg sukoba Sto dana rata Izraela i Hamasa, užasima se ne nazire kraj: "Nitko neće pobijediti" Palestinci koji bježe na sjever, 24. studenog 2023. Ministri izazvali buru SAD odgovorio Izraelcima koji žele Palestince iseliti iz Gaze: "To je zapaljivo i neodgovorno"

Liječnici su izvijestili da su dva prosvjednika, od kojih je jedan bio u invalidskim kolicima, poginula, a 150 ih je ozlijeđeno.

U okupiranoj Zapadnoj obali, drugom području na kojem Palestinci žele osnovati državu zajedno s istočnim Jeruzalemom, bolnički izvori kažu da su od izraelske vatre poginula dvojica i ranjeno deset prosvjednika.

Palestince te širi arapski i muslimanski svijet razbjesnila je odluka američkog predsjednika Donalda Trumpa od 6. prosinca kojom je promijenio tradicionalnu američku politiku suzdržanosti glede Jeruzalema, gradu koji prisvajaju i Palestinci i Izrael. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene