Ruska vojska uništava ukrajinske gradove
Ruska vojska uništava ukrajinske gradove Foto: Afp

"Svjedoci smo najvećeg rata u Europi u posljednjih 80 godina, koji se ne može dobiti s 30 ili 100 tenkova", kazao je ukrajinski veleposlanik u Njemačkoj u razgovoru za Bild.


Ukrajinski veleposlanik u Njemačkoj Andrij Melnyk dao je intervju za Bild, a na pitanje o eventualnoj eskalaciji sukoba i na druge zemlje, kazao je kako je "Treći svjetski rat već počeo".

"Treći svjetski rat je već počeo. Putinov napad na Ukrajinu utječe na svakoga. I na Njemačku iako još ne vojno. Svima treba biti jasno: Putin želi imperijalistički svjetski poredak sa manjim NATO-om, u kojem Poljska, Češka i Slovenija više ne bi bile članice", rekao je veleposlanik, a zatim dodao:

"Strah da će Njemačka postati strana u ratu je potpuna budalaština. Za Putina je Njemačka već strana u ovom ratu. Ruska pobjeda u Ukrajini bila bi nešto najgore što se može dogoditi za Njemačku", kazao je, piše Bild.

Melnyk od početka rata od vlasti u Berlinu zahtijeva da šalju više pomoći njegovoj zemlji, posebno teško naoružanje. Uputio im je i kritike zbog oklijevanja.

"Putin ovaj rat uništenja vodi protiv cijelog Zapada, protiv našeg sustava vrijednosti”, kazao je.

Ilustracija Vojni analitičar: "Bitka će trajati još dva do četiri tjedna. Ruske snage će se srušiti i vidjet ćemo državni udar"

Svjetska turistička organizacija Rusija izbačena iz još jedne važne organizacije: "Njihove akcije su neobranjive, moraju se suočiti sa svojim postupcima"

"Svatko tko želi spriječiti eskalaciju rata mora nam sada pomoći da postavimo Putina na njegovo mjesto. Ruska pobjeda u Ukrajini bila bi najgora stvar koja bi se mogla dogoditi“, istaknuo je te zaključio kako smo svjedoci najvećeg rata u Europi u posljednjih 80 godina koji se ne može pobijediti s 30 ili 100 tenkova.

 

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite >>OVDJE.

 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju