Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stanje u Ukrajini

Vojni analitičar: "Bitka će trajati još dva do četiri tjedna. Ruske snage će se srušiti i vidjet ćemo državni udar"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Vojni analitičar analizirao je stanje u Ukrajini. Naveo je njegovo predviđanje kraja rata i otkrio da će, prema njegovu mišljenju, Rusija doživjeti državni udar.

Mike Martin, vojni stručnjak i gostujući suradnik za ratne studije na sveučilištu King's College u Londonu, ponudio je zanimljive analize o nedavnim zbivanjima na terenu u Ukrajini i što bi ona mogla značiti.

Pročitajte i ovo SAD šalje vojnu pomoć Ukrajini Rat u Europi SAD najavio novu vojnu pomoć Ukrajini: Stiže oružje vrijedno šest milijardi dolara Ukrajinska snimka američkog tenka Abrams u akciji Neki su već uništeni Američki tenkovi Ukrajini su trebali donijeti preokret u ratu, a sada su povučeni s bojišta

On sugerira da je ruski napad na Donbas "propao" i da je Moskva prokockala svoju jedinu priliku da zauzme regiju i postigne nešto što bi mogla predstaviti kao uspješan ishod invazije.

Kazao je da će bitka trajati još dva do četiri tjedna jer Rusija ostaje bez vojnika, a Ukrajina ide u protunapade.

Rat je sada doživio "veliki strateški pomak", koji je potaknuo Veliku Britaniju da zacrta jasniji i ambiciozniji strateški cilj, a citirao je britansku ministricu vanjskih poslova Liz Truss.

Međutim, on ukazuje na to da Truss nije u pravu kada predviđa da će za cilj potpunog izbacivanja ruskih snaga iz Ukrajine biti potrebno 10 godina te je dodao da će se "ruske snage prije toga srušiti i vidjet ćemo državni udar".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BRITANSKI MINISTAR OBRANE Sprema li se Putin proglasiti Treći svjetski rat? "Ne bih se iznenadio da prvog svibnja izjavi..."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna razlog za brigu Putin bi u Ukrajini mogao upotrijebiti taktičko nuklearno oružje? "Ako prijeđe prag, tada nema natrag"

"Ovo je jasna izjava o namjeri Ujedinjenog Kraljevstva i bila bi izrečena samo ako se smatra da bi drugi saveznici u NATO-u mogli to potpisati i da bi to učinili", dodaje.

"Vrlo je dobrodošao nakon nekog bezveznog razmišljanja o strateškim ciljevima (iako su aktivnosti bile dobre)."

Sve o ratu u Ukrajini pročitajte >>OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene