Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koalicija podrške

Ukrajinski ministar poručio da stvaraju veliku alijansu: "Neće uključivati Papu. Nije na meni nego na Bogu da mu sudi"

Papa s vjernicima iz Ukrajine
Papa s vjernicima iz Ukrajine Foto: Afp
Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba ima snažnu poruku za sve one koji ne podržavaju njegovu zemlju. U svom intervjuu nije zaobišao ni papu Franju kojemu zamjera što nije posjetio njegovu zemlju.

Zemlje koje su loše tretirale Ukrajinu odgovarat će nakon završetka rata, upozorio je ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba. "Izbor koji je svaka nacija napravila nakon ruske invazije bit će uzet u obzir u izgradnji budućih odnosa", poručio je.

U velikom intervjuu za BBC upozorio je da kašnjenja zapadnih isporuka oružja koštalaju njegove sunarodnjake života. "Ako se jedna isporuka odgodi za jedan dan, to znači da će netko umrijeti na prvoj crti", rekao je.

Pročitajte i ovo Papa Franjo i Vladimir Putin Intervju za TV Papa želi razgovarati s Putinom: "Rat u Ukrajini nije vođen samo interesima ruskog carstva"

Komentirajući mogući kraj rata naglasio je kako do sada nije bilo znakova da je Rusija voljna pregovarati o prekidu borbi, ali i dodao da svaki rat završava za pregovaračkim stolom. "Ali moj cilj kao ministra vanjskih poslova je osigurati da Ukrajina dođe za stol nakon odlučujućeg uspjeha na bojnom polju."

Pročitajte i ovo Papa Franjo u Bahreinu "Svijet pred propasti" Papa u posjetu Bahreinu pozvao na mir: Suptilno je poslao poruku i ruskom patrijarhu

To uključuje izgradnju najjače moguće koalicije podrške, alijanse za koju smatra da ne uključuje Papu. Kuleba je rekao da nije na njemu nego na Bogu da sudi Svetom Ocu, ali to ne znači da mu neke stvari osobno ne zamjera. "Duboko žalimo što Papa nije našao priliku posjetiti Ukrajinu od početka rata", poručio je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene