Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uništavaju sve

Ukrajinski general tvrdi da je Rusija prešla na sirijsku taktiku spaljene zemlje: "Situacija je teška"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Isrcrpljeni ruski vojnici prešli su na taktiku spaljene zemlje u gradu Bahmutu i okolnoj regiji, tvrdi ukrajinski zapovjednik. To znači da uništavaju sve pred sobom - od vojnih bazi do usjeva.

Borbe u ukrajinskom gradu Bahmutu i okolnoj regiji teške su već mjesecima, dok se plaćenici Wagner grupe nemilosrdno trude preuzeti kontrolu nad regijom. Oleksandr Sirski, zapovjednik ukrajinskih kopnenih snaga, rekao je danas da su ruske trupe prešle na taktiku "spaljene zemlje" u tom istočnom gradu zahvaćenom sukobima.

Ovo je vojna politika u kojoj neprijatelj pokušava uništiti sve što je korisno za protivnika kako bi mu uzvratio. To može uključivati ​​baze, oružje, zalihe - pa čak i usjeve, piše Sky News.

Pročitajte i ovo Marko Stričević i Olga Romanova "S lakoćom idu u smrt" Ekskluzivno za Dnevnik Nove TV: Ruska disidentica Olga Romanova otkriva pozadinu plaćeničke vojske Wagner - "Govorili su mi da su ti ljudi poput zombija"

"Neprijatelj je prešao na takozvanu taktiku spaljene zemlje koju je preuzeo iz Sirije. Uništava zgrade i položaje zračnim udarima i topničkom vatrom."

Unatoč tome, zapovjednik je rekao da se ukrajinska obrana Bakhmuta nastavlja. "Situacija je teška, ali se može kontrolirati", dodao je.

Pročitajte i ovo Bitka za Bahmut Prigožin se pohvalio Ukrajinci tvrde da Bahmut nije pao: "Podigli su zastavu iznad nekakvog WC-a i rekli da su zauzeli grad"

Rekao je i da ruske snage dovode specijalne snage i desantne postrojbe kako bi pomogle u napadu na grad jer su pripadnici Wagnera iscrpljeni.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene