Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neobično oružje

VIDEO Objavljena nevjerojatna snimka iz Bahmuta: "Taj ih je napad smrvio u prah"

Snimka iz Bahmuta objavljena na Twitteru
Snimka iz Bahmuta objavljena na Twitteru Foto: Screenshot
Na internetu se pojavila nevjerojatna snimka s bojišnice u Ukrajini koja navodno prikazuje kako se naboj vozila za razminiranje UR-77 Meteorit koristi kao ofenzivno oružje protiv ruskih snaga.

Internetom kruži nevjerojatna videosnimka s bojišnice u Ukrajini. Na njoj se vidi kako se naboj vozila za razminiranje UR-77 Meteorit ne koristi za probijanje puta kroz minsko polje, čemu inače služi, nego kao moćno ofenzivno oružje protiv ruskih snaga. Meteorit sovjetske proizvodnje koristi se od početka rata, a postao je sve popularniji i kao ad hoc topnički sustav.

Pročitajte i ovo Marko Stričević i Olga Romanova "S lakoćom idu u smrt" Ekskluzivno za Dnevnik Nove TV: Ruska disidentica Olga Romanova otkriva pozadinu plaćeničke vojske Wagner - "Govorili su mi da su ti ljudi poput zombija"

Video je, piše portal The War Zone, prvo objavljen na Telegramu, a zatim podijeljen i na Twitteru. Na toj je društvenoj mreži napisano i da se radi o scenama bitke za ukrajinski grad Bahmut.

"Izvijestio sam jučer da su Rusi otjerani iza ulice Korsunskogoa u Bahmutu i ovdje imamo itekakvu vizualnu potvrdu. Ukrajinski UR-77 direktno je pogodio ruske pozicije i pokrenuo napad koji ih je smrvio u prah", napisao je korisnik koji je objavio video.

Snimka potvrđuje barem dio njegovih tvrdnji, iako se ne može sa sigurnošću reći otkud je video ni jesu li oružjem upravljale ukrajinske ili ruske snage.

Pročitajte i ovo Bitka za Bahmut Prigožin se pohvalio Ukrajinci tvrde da Bahmut nije pao: "Podigli su zastavu iznad nekakvog WC-a i rekli da su zauzeli grad"

UR-77 Meteorit vozilo je za razminiravanje i temelji se na gusjeničnoj šasiji široko korištenog samohodnog topa 2S1 Gvozdik. Svaki je opremljen lanserom i dvjema linijskim punjenjima za čišćenje mina, koji se projektilima lansiraju u minsko polje koje treba očistiti.

Punjenje stvara udarni val koji uništava ili aktivira mine te stvara očišćeni koridor širok otprilike šest i dugačak do 90 metara. Zbog toga se može koristiti i kao oružje ograničenim dometom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene