Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prigožin se pohvalio

Ukrajinci tvrde da Bahmut nije pao: "Podigli su zastavu iznad nekakvog WC-a i rekli da su zauzeli grad"

Bitka za Bahmut
Bitka za Bahmut Foto: Afp
Ukrajina je u ponedjeljak priopćila da su ruske snage "vrlo daleko" od zauzimanja istočnog grada Bahmuta i da se vode borbe oko zgrade gradske uprave, dok je ruska plaćenička skupina Wagner ustvrdila da je tamo podigla rusku zastavu.

Glasnogovornik istočnog vojnog zapovjedništva Ukrajine Serhij Čerevatij rekao je Reutersu da nije jasno gdje su ruske snage podigle svoju zastavu te da je lažna ruska tvrdnja o zauzimanju grada.

"Podigli su zastavu iznad nekakvog WC-a. Pričvrstili su je sa strane tko zna čega, objesili svoju krpu i rekli da su zauzeli grad. Pa dobro, neka misle da su ga zauzeli", rekao je telefonski Čerevatij.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Napad u Rusiji VIDEO Detonacija raznijela izloge: Snimljena eksplozija u kojoj je ubijen ruski vojni bloger

U Bahmutu se vode neke od najžešćih borbi u ratu. Obje strane imaju ogromne gubitke, a velik dio grada uništen je u granatiranjima.

Šef ruskih plaćenika Wagner Jevgenij Prigožin rekao je kasno u nedjelju da su njegove snage podigle rusku zastavu nad zgradom gradske uprave.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ukrajina negira Wagner zauzeo Bahmut? Prigožin mahao ruskom zastavom s posvetom ubijenom blogeru

Prigožin je rekao da je s "pravne" točke gledišta Rusija zauzela Bahmut, što Čerevatij odlučno poriče.

"Vode se borbe oko zgrade gradskog vijeća (Bahmuta), nisu zauzeli ništa u pravnom smislu", rekao je Čerevatij.

"Bahmut je ukrajinski i oni nisu ništa zauzeli i, blago rečeno, vrlo su daleko od toga", dodao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene