Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nakon propalog atentata

Brutalna Putinova osveta: Ukrajinu zasuo dronovima punim eksploziva, na njima otkrivena jasna poruka

Poruke na dronovima
Poruke na dronovima Foto: Ukrajinsko južno zapovjedništvo
Ukrajinske protuzračne snage tvrde da su oborile 18 dronova kamikaza koje su Rusi lansirali u napadu pred zoru u četvrtak.

Gradska uprava Kijeva u priopćenju navodi da su uništeni svi projektili i dronovi, koji su ciljali glavni grad Ukrajine treći put u četiri dana.

Vladimir Putin poslao je 24 drona Shaded napunjena eksplozivom na Kijev, njima je dodao 15 dronova kamikaza Šahid koji su ispaljeni na crnomorski obalni grad Odesu. Ukrajinska protuzračna obrana uništila ih je 12, dok su tri pogodila sveučilišni kompleks. Nije bilo žrtava, izvijestilo je ukrajinsko južno vojno zapovjedništvo.

Na dronovima nalazile su se poruke "Za Moskvu" i "Za Kremlj", objavilo je Ukrajinsko južno zapovjedništvo. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hitne službe na terenu Novi napad dronom na jugu Rusije: U plamenu rafinerija nafte, buknuo požar na rezervoaru s gorivom

Projektili i dronovi padali su i na južni grad Nikopolj i uništile 11 ukrajinskih domova. Ranjen je jedan 32-godišnji muškarac, a informacija o poginulima zasad još nema, prenosi Daily Mail

Eksplozije su uslijedile nakon što je Dmitrij Medvedev jučer pozvao na eliminaciju Volodimira Zelenskog nedugo nakon što je optužio Kijev da su dronovima pokušali ubiti Putina. Zelenski je odbacio tvrdnje iz Moskve. 

Pročitajte i ovo Jevgenij Prigožin Imaju zalihe za par dana Šef Wagnera upozorava na nedostatak granata i ukrajinsku protuofenzivu: "Vjerujem da je sve već počelo"

Rusija redovito bombardira Ukrajinu od listopada prošle godine, gađajući razne mete. Posljednje eksplozije prijavljene su manje od 24 sata nakon što je Kijev objavio da je 21 osoba poginula u ruskom napadu na grad Herson.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene