Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imaju zalihe za par dana

Šef Wagnera upozorava na nedostatak granata i ukrajinsku protuofenzivu: "Vjerujem da je sve već počelo"

Jevgenij Prigožin
Jevgenij Prigožin Foto: Afp
Vođa plaćeničke ruske vojne skupine Wagner Jevgenij Prigožin rekao je u srijedu da vjeruje kako je obećana ukrajinska protuofenziva već započela te da njegove snage promatraju pojačanu aktivnost duž fronte.

U audioporuci koju je objavila njegova tiskovna služba na društvenim mrežama Prigožin je rekao da će "aktivna faza" protuofenzive započeti u sljedećim danima.

Vlada u Kijevu dugo je obećavala protuofenzivu kojom bi počela vraćati teritorij na istoku zemlje koji je Rusija anektirala nakon invazije u veljači 2022.

"Vjerujem da je napredovanje ukrajinske vojske već započelo... Vidimo najveću moguću aktivnost i na perimetru i unutar prvih linija", rekao je Prigožin.

Pročitajte i ovo Vojnici na prvoj crti žestoki napadi Šef Wagnera ukrajinsku protuofenzivu nazvao mogućom "tragedijom za Rusiju", Macron ponovno obećao pomoć Zelenskom

"Stoga vjerujem da je sve već počelo. I vjerujem da će sve to u vrlo skoroj budućnosti ući u aktivnu fazu. Moglo bi biti pitanje dana."

Prigožin je kasnije rekao da su njegove snage napredovale 230 metara u borbama koje su zahvatile istočni ukrajinski grad Bahmut. Razoreni grad, u kojem je nekoć živjelo 70.000 ljudi, bio je pod opsadom gotovo 10 mjeseci.

Reuters nije uspio provjeriti izvješća s ratišta.

Pročitajte i ovo Jevgenij Prigožin Pisao ministru Wagner prijeti povlačenjem iz Bahmuta: "Svaki dan tisuće tijela stavljamo u lijesove i šaljemo kući"

Ponovio je i svoju pritužbu da Moskva ignorira njegove molbe da poveća zalihe granata.

"Ministarstvo obrane nije nam dostavilo topničko streljivo i imamo resurse samo za nekoliko dana", rekao je Prigožin. "Oni ignoriraju sve zahtjeve Wagnera", dodao je.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene