Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Planirana teroristička akcija"

VIDEO Rusi tvrde da su Ukrajinci napali Kremlj: "Pokušali su ubiti Vladimira Putina"

Rusija je optužila Ukrajinu da je tijekom noći u srijedu dronovima napala Kremlj, ali da nije uspjela u svojoj namjeri da izvrši atentat na ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Ruske vlasti objavile su da je Ukrajina tijekom noći pokušala dronovima napasti Kremlj i ubiti ruskog predsjednika Vladimira Putina. Iz Kremlja je objavljeno da se radi o "planiranoj terorističkoj akciji".

Pročitajte i ovo Izložba Trofeji ruske vojske - 1 Ogromna gužva Ruska vojska izložila zapadno oružje zaplijenjeno u Ukrajini: "Povijest se ponavlja" Ruski predsjednik Vladimir Putin - 2 Nije odao počast Kremlj tvrdi da je Putin ožalošćen: "Malo je vjerojatno da itko razumije kroz što on prolazi"

Rečeno je da se radi o dva drona koja su navodno napala Putinovu rezidenciju u Kremlju, ali ih je u tome spriječila ruska obrana. Putin u trenutku napada nije bio u Kremlju.

"Kremlj ocjenjuje da su ove akcije planirani teroristički činovi i pokušaj atentata uoči Dana pobjede i vojne parade 9. svibnja", izvijestila je ruska državna agencija RIA.

Dodaje da Putin nije promijenio svoj raspored i da radi kao i obično.

"Ruska strana zadržava pravo da poduzme mjere odmazde gdje i kada smatra prikladnim", prenosi agencija.

Viši ukrajinski dužnosnik rekao je da Ukrajina nema nikakve veze s ovim napadom. Dodao je da bi ruske optužbe mogle biti naznaka da bi Rusija u narednim danima mogla izvršiti veliki "teroristički" napad protiv Ukrajine. 

Na Twitteru je objavljen video na kojem se vidi direktan pogodak drona u Kremlj.

Osim toga, na društvenim mrežama objavljene su i snimke na kojima se vidi dim na vrhu zgrade Kremlja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene