Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krvavi izbori

Ubijen kandidat za gradonačelnika: Federalci došli po šefa policije, a onda uhitili cijelu policijsku stanicu!

Meksička policija, arhiva (Foto: Getty Images)
Meksička policija, arhiva (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images
Cijela policijska stanica u meksičkom gradu Ocampo privedena je u slučaju ubojstva kandidata za gradonačelnika.

Svih 27 pripadnika policijske stanice u meksičkom gradu Ocampu pritvoreno je zbog sumnje da su umiješani u ubojstvo kandidata za gradonačelnika Fernanda Angelesa Juareza (64). On je ubijen vatrenim oružjem u četvrtak na svojem imanju.

Pročitajte i ovo Specijalna policija pred Županijskim sudom u Zagrebu Dio crnogorske narkobande U centru Zagreba scene kao iz akcijskog filma: Pred sud izvedena skupina koja se tereti za krijumčarenje kokaina Ilustracija ne zna se razlog Strava usred dana: Hodao cestom s puškom u jednoj i sestrinom glavom u drugoj ruci

Glavni osumnjičeni u slučaju ubojstva je šef policije u Ocampu, Oscar Gonzalez Garcia kojeg se povezuje s organiziranim kriminalom, no kad su federalni službenici došli po njega, zaustavili su ih lokalni policajci. Onda su se federalci vratili s pojačanjem pa su uhitili sve policajce i njihovog šefa.

Juarez je već treći političar koji je ubijen u zapadnoj državi Michoacan u samo tjedan dana. Juarez je bio uspješan biznismen i s ne baš velikim političkim iskustvom. Bio je prvo nezavisan, no onda se pridružio jednoj od najvećih stranaka lijevog centra, Stranci demokratske revolucije.

"Nije mogao podnijeti toliko siromaštva, nejednakosti i korupcije i zbog toga se odlučio kandidirati na izborima", izjavio je njegov bliski suradnik, piše BBC.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene