Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Građani u strahu

Politička ubojstva uzdrmala zemlju: Gradonačelnik likvidiran, u napadu ranjena i njegova supruga

Meksički policajci (Foto: AFP)
Meksički policajci (Foto: AFP) Foto: Afp
Naoružane osobe ubile su gradonačelnika koji je bio u utrci za reizbor na tu poziciju u gradiću u saveznoj meksičkoj državi Michoacan, na obali Tihog oceana, što je drugo ubojstvo političara u tjedan dana, javlja u petak Reuters i dodaje da se nasilje diljem zemlje razmahalo u posljednjim tjednima predsjedničke utrke.

Alejandro Chavez Zavala, iz desno-lijeve koalicije koju predvodi Stranka nacionalne akcije (PAN) preminuo je u četvrtak u bolnici od posljedica ranjavanja, objavio je guverner spomenute države Silvano Aureoles. U napadu je ranjena i supruga Chaveza Zavale.

Pročitajte i ovo Nesreća u Meksiku sjeverozapad Meksika VIDEO Strašna nesreća u turističkom odredištu: Sudarili se autobus i kamion, u buktinji izgorjelo 19 ljudi Ilustracija Probijen štit Sudit će se najvećim proizvođačima oružja: "Znali ste da se oružje prodaje onima koji potiču nasilje"

Prije toga je u Piedras Negrasu, saveznoj državi Ciahuila, ubijen Fernando Puron, kandidat za mjesto na saveznoj razini iz redova Institucionalne revolucionarne stranke (PRI).

Politička ubojstva uzdrmala su Meksiko u izbornoj godini, kada će glasači 1. srpnja izabrati predsjednika države te odlučiti o 3000 kandidata za niža mjesta u državnoj upravi.

Zbog sve većeg nasilja u zemlji, političke korupcije i sporog ekonomskog oporavka sve je veća razočaranost vladajućim PRI. To je uoči izbora pomoglo ljevičarskom kandidatu Andresu Manuelu Lopezu Obradoru da izbori vodeću poziciju u anketama javnog mnijenja.

Od rujna prošle godine u Meksiku je likvidirano najmanje 113 kandidata i političara. Veliki broj njih bili su kandidati za položaje u lokalnim vlastima. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene