Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uhićen 'nestali' kanuist

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanskog kanuista, koji se pojavio u londonskoj policijskoj postaji proteklog vikenda nakon što ga se smatralo nestalim od 2002., u utorak navečer uhitila je policija.

Policija iz Clevelanda objavila je da je policija iz Hampshirea uhitila '57-godišnjeg muškarca u okviru istrage zbog nestanka Johna Darwina iz Hartlepoola u ožujku 2002.godine', kazao je inspektor Andy Vickers. 

Pročitajte i ovo Nestali djed - 1 Bio maskiran u mušketira Muškarca (82) nema gotovo dva mjeseca: Obitelj u očaju zato što je teški bolesnik, a nije popio lijekove Božena Beber izbivala više od 24 sata Sretan kraj potrage: Nestala 80-godišnjakinja vratila se kući

Hampshirska policija odbila je dati bilo kakav komentar. Jedno od Darwinove djece stanuje u Basingstokeu u toj grofoviji, piše britanski tisak.

John Darwin, nekadašnji učitelj koji je postao zatvorski čuvar,
pojavio se u subotu pred londonskom policijom. 

'Mislim da me se smatra nestalim', objasnio je on.

Darwin tvrdi da pati od gubitka pamćenja te stoga ne može reći gdje je proveo zadnjih pet godina života otkad ga se smatra nestalim, 21. ožujka 2002., naglašava policija.

Tog dana njegov je kanu nađen razlupan na plaži Seaton Carew, blizu Hartlepoola, na sjeveroistoku Engleske. Intenzivna potraga nije donijela rezultata. Nekoliko tjedana kasnije, njegova supruga Anne Darwin izrazila je bol 'što ne može pokopati muža', jer tijelo nije pronađeno. 

No i njegova je supruga nestala prije nekoliko mjeseci, nakon što je prodala obiteljsku kuću, nikome se nije javila, a nitko ne zna gdje je odselila.

Policija sumnja na prijevaru osiguranja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene