Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanskog kanuista, koji se pojavio u londonskoj policijskoj postaji proteklog vikenda nakon što ga se smatralo nestalim od 2002., u utorak navečer uhitila je policija.


Policija iz Clevelanda objavila je da je policija iz Hampshirea uhitila '57-godišnjeg muškarca u okviru istrage zbog nestanka Johna Darwina iz Hartlepoola u ožujku 2002.godine', kazao je inspektor Andy Vickers. 

Vezani članci Posljedice poplave u gradu Schuld, pokrajina Falačko Porajnje VIDEO U Njemačkoj 100.000 ljudi bez struje, u Nizozemskoj tisuće evakuiranih Ravnatelj OSA-e Osman Mehmedagić Uhićen ravnatelj obavještajne službe BiH: Krivotvorio diplomu, prao novac...

Hampshirska policija odbila je dati bilo kakav komentar. Jedno od Darwinove djece stanuje u Basingstokeu u toj grofoviji, piše britanski tisak.

John Darwin, nekadašnji učitelj koji je postao zatvorski čuvar,
pojavio se u subotu pred londonskom policijom. 

'Mislim da me se smatra nestalim', objasnio je on.

Darwin tvrdi da pati od gubitka pamćenja te stoga ne može reći gdje je proveo zadnjih pet godina života otkad ga se smatra nestalim, 21. ožujka 2002., naglašava policija.

Tog dana njegov je kanu nađen razlupan na plaži Seaton Carew, blizu Hartlepoola, na sjeveroistoku Engleske. Intenzivna potraga nije donijela rezultata. Nekoliko tjedana kasnije, njegova supruga Anne Darwin izrazila je bol 'što ne može pokopati muža', jer tijelo nije pronađeno. 

No i njegova je supruga nestala prije nekoliko mjeseci, nakon što je prodala obiteljsku kuću, nikome se nije javila, a nitko ne zna gdje je odselila.

Policija sumnja na prijevaru osiguranja.