Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uhićen napadač na nobelovca Eli Wiesela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškarac osumnjičen za napad na dobitnika Nobelove nagrade za mir Eli Wiesela početkom veljače u hotelu u San Franciscu uhićen je, a riječ je o 22-godišnjem Ericu Huntu, objavila je policija.

Ericu Huntu iz Sussex Countyja prijeti optužba za pokušaj otmice, napad počinjen iz mržnje, vrijeđanje i uznemiravanje starije osobe te uhođenje.

Pročitajte i ovo Komemoracija za žrtve brutalnog napada u Sydneyju Ubijeno šest osoba Napadač iz Sydneyja ciljao je žene: "Snimke govore same za sebe" Slika nije dostupna Eli Wiesel napadnut u San Franciscu

Dobitnik Nobelove nagrade za mir i preživjeli holokausta 78-godišnji Eli Wiesel početkom veljače bio je u hotelu Argent na mirovnoj konferenciji kada mu je nepoznati muškarac prišao i zatražio intervju. 

Kada je Wiesel pristao na razgovor u lobiju hotela, čovjek je počeo inzistirati da se intervju obavi u hotelskoj sobi. Ušao je za Wieselom u dizalo te ga na šestom katu grubo izvukao. Napadač je pobjegao nakon što je 78-godišnji književnik počeo vikati.

U međuvremenu je jedna osoba postavila poruku na antisemitskoj internetskoj stranici, registriranoj u Australiji, u kojoj je preuzela odgovornost za taj napad. Osoba se identificirala upravo kao Eric Hunt.

"Planirao sam odvesti Wiesela u svoju hotelsku sobu gdje bi iskreno odgovorio na moja pitanja glede činjenica da je njegova autobiografija 'Noć' u potpunosti izmišljena", napisao je Hunt dodajući da je tjednima pratio Wiesela te da se nadao da će ga prisiliti da kaže istinu.

Profesor i književnik Wiesel u autobiografiji "Noć" opisuje svoja svjedočanstva iz nacističkog koncentracijskog logora Auschwitza. Zbog svog zalaganja za poštivanje ljudskih prava 1986. dobio je Nobelovu nagradu za mir.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene