Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TRAGEDIJA U SUSJEDSTVU

Dječak se ugušio žirom, objavljeni detalji tragedije: ''Utrčali su unutra doktori i sestre…''

Ilustracija
Ilustracija Foto: Antonio Ahel/ATAImages
Četverogodišnji dječak ugušio se noćas u Nišu u Srbiji. U bolnicu je prevezen nakon što je u vrtiću progutao žir.

Dječak rođen 2018. godine zaprimljen je u utorak popodne u Univerzitetski klinički centar (UKC) Niš u teškom stanju i sa znacima oštećenja moždane funkcije.

"U UKC-u mu je izvađen strani predmet iz dišnih puteva, ali to nažalost nije promijenilo stanje pacijenta. Usprkos svim poduzetim mjerama više medicinskih timova, noćas je došlo do smrtnog ishoda", objavila je zdravstvena ustanova.

Iz Osnovnog javnog tužilaštva u Vladičinu Hanu rekli su da je došlo do zastoja u disanju, a da će nakon obdukcije biti poznato više detalja. Pokrenuta je istraga o ovom slučaju, izvijestila je Nova.rs.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PODIJELJENA MIŠLJENJA Sustav socijalne skrbi i dalje čeka bolje dane: Osim ministra, što se zaista promijenilo u 2022. godini?

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ULAZAK U SCHENGEN Na pragu velikih promjena: ''Hrvatska policija sada dobiva još jedan važan zadatak''

Dječak se navodno ugušio nakon što je u ponedjeljak popodne progutao žir u vrtiću, objavio je Telegraf. Prvo je vozilom hitne pomoći bez svijesti prebačen u Zdravstveni centar Surdulica, a zatim u UKC Niš.

Prema riječima očevidaca ovog događaja, u vrtiću se odvijala prava drama.

"Hitna pomoć stigla je pod sirenama. Utrčali su unutra doktori i sestre. Istrčali su noseći dječaka, koji je već bio u nesvijesti. Nosili su ga kao neko mače, bile su mu pale i ruke i noge. Velikom brzinom i pod sirenama su ga odvezli", ispričao je jedan od očevidaca.

Ministar obrazovanja Branko Ružić u svoje ime i u ime Ministarstva izrazio je veliko žaljenje i obitelji dječaka izrazio sućut. Vrtić Čarolija, u kojemu se dogodila tragedija, nakon obnove je s radom počeo prije samo tjedan dana. Otvorenju je prisustvovao i ministar Ružić.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene