Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uganda: 101 oboljeli od ebole, 350 ugroženih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Ugandi je trenutno 101 oboljela osoba od ebole, a još ih je 350 pod nadzorom jer su bili u kontaktu sa zaraženima, objavilo je ministarstvo zdravstva.

Nema dojava o novim smrtnim slučajevima od virusne hemoragične groznice koja dovodi do smrti zbog iskrvarenja kroz različite tjelesne otvore, rekao je glasnogovornik ministarstva Paul Kabawa.

Pročitajte i ovo Krunoslav Capak, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo RASTE BROJ OBOLJELIH Ravnatelj HZJZ-a potvrdio: U Hrvatskoj dosad 99 slučajeva zaraze koronavirusom 26 oboljelih od bolesti zapadnog nila (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Uglavnom bez simptoma Prebolio je virus Zapadnog Nila: ''Počinje kao viroza... u jednom trenutku nisam mogao ni hodati''

Dosad je u Ugandi od ebole umrlo 23 ljudi.

"Sveukupno imamo 101 slučaj oboljelih od Ebole", rekao je Kabawa dodajući da su svi iz zapadnog okruga Bundibugyo, osim dvoje u glavnom gradu Kampali, uključujući i jednog liječnika.

Po njegovim riječima, 36 ih je hospitalizirano u teškom stanju, a za 350 se sumnja da su bili izloženi virusu i naređeno im je da ne napuštaju svoje domove.

Epidemija ebole, koja je počela u kolovozu, izazvala je paniku među dužnosnicima, zdravstvenim osobljem i građanima Ugande.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene