Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mučne snimke s mobitela

Učenici s trajekta šalili se nesvjesni situacije: 'Ovo je kao Titanik'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U trenucima dok je trajket tonuo učenici nisu bili svjesni koliko je ozbiljna situacija u kojoj se nalaze pa je jedan od njih zaključio: 'Ovo je zabavno'.

U javnost je procurio potresni video učenika s potonulog južnokorejskog trajekta koji su se u trenucima kada je brod počeo tonuti smijali i šalili, očito nesvjesni ozbiljnosti situacije u kojoj su se nalazili. Riječ je o snimkama s telefona koji je pripadao jednom od putnika na brodu. 'Ovo je zabavno', rekao je jedan učenika, a drugi mu je odgovorio 'Ovo je kao Titanik'.

Pročitajte i ovo Akcija spašavanja penjača akcija spašavanja FOTO Penjač pao sa Starog grada Okića, zadobio je teške ozljede Slika nije dostupna 'Neka kapetan odluči' Objavljen transkript razgovora između posade potonulog trajekta i obalne straže

U trenutku kada se trajekt počeo naginjati i tresti može se čuti jedan od dječaka kako govori 'Želim sići. Ne želimo umrijeti'.

Dramatična snimka s potonulog broda: 'Ne mogu se pomaknuti. Misliš da ćemo umrijeti?'

U dijeluj snimke s mobitela koji je pripadao 17-godišnjaku čuje se glas djeteta koje govori 'Ovo izgleda kao kraj', dok drugi dirljivo kaže 'Ovo su slike koje trebamo uslikati kao posljednje uspomene'. Prije prekida još jedan dječak izgovara 'Mama, tata, volim vas'.

Putnici u očaju pokušavali razbiti prozore

Su Hyeon bio je jedan od 250 učenika na brodu. Nakon pronalaska njegovog tijela obitelji su vraćene osobne stvari nakon čega je obitelj pronašla snimku na mobitelu i odlučila je pustiti u javnost kako bi se iz smrti njihovog sina naučile neke lekcije.

Podsjetimo, na brodu je u vrijeme nesreće bilo 476 ljudi, uglavnom učenika jedne srednje škole. Samo 174 osobe preživjele su nesreću, a među njima su 22 od ukupno 29 članova posade. Kapetan Lee Joon Seok i još 14 članova posade u pritvoru je.

U srijedu je procurila i snimka zarobljenih putnika koji su očajnički pokušavali razbiti prozore prije nego je brod nestao ispod površine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene