Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ubojice u Iraku se maskiraju u američke vojnike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petorica američkih vojnika ubijena su u iračkoj pokrajini Anbaru, objavila je vojska, a agencije javljaju kako se napadači koji ubijaju Amerikance prerušavaju u američke snage.

Prema vojnom priopćenju koje prenosi Reuters, četvorica vojnikakopnene vojske i jedan marinac umrla su u subotu od 'rana koje im je neprijatelj nanio u akciji u pokrajini Anbaru'.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Ukrajinci se povukli Pala Avdiivka, Putin svojim vojnicima poslao čestitku: "Izražavam svoju zahvalnost" Ilustracija entuzijazam je izblijedio Razočarenje među ukrajinskim časnicima za regrutaciju: "Jednoga će ih dana njihova djeca pitati što su radili za vrijeme rata"

Anbar je središte sunitskoga ustanka protiv američke vojske i
šijitskih vlasti u Bagdadu i najsmrtonosnije je područje za američke vojnike.

Agencija Associated Press javila je da su naoružani napadači koji su u svetome gradu Karbali ubili petoricu američkih vojnika bili odjeveni u vojne uniforme i vozili su vozila kakvima se obično voze strani dužnosnici, pa se zaključuje da su se htjeli predstaviti kao američki vojnici.

U subotu su u Iraku ubijena najmanje 24 američkih vojnika, pa je taj dan treći po broju poginulih Amerikanaca još od početka invazije na Irak u ožujku 2003.

U ukupan broj poginulih ubrojana su i petorica stradalih u Karbali i petorica, četvorica vojnika i jedan marinac koji s poginuli u Anbaru.

Osim njih, u subotu su poginula dvanaestorica vojnika u helikopteru Blackhawk koji se srušio sjeveroistočno od Bagdada, a još su dvojica vojnika stradala od bombe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene