Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Šest je policajaca poginulo u zasjedi koju su postavili militanti na pustoj cesti u zapadnom Afganistanu, dok su američke i afganistanske snage ubile jednog pripadnika al Qaede u istočnom dijelu zemlje, objavili su službeni izvori.


Nassar Ahmad koji je prebačen kao šef policije iz okruga Gulistan u susjedno područje Khaki Safed putovao je s konvojem u utorak kada su ih pobunjenici napali, kazao je šef pokrajinske policije Sayed Aqa Sakid. 

Vezani članci Tragedija kod Okučana Vozač kamiona koji se prevrnuo kod Okučana pušten iz bolnice, i dalje tvrdi da nije znao da vozi migrante Deseci mrtvih u napadu u Kabulu (Foto: AFP) U bombaškom napadu u Kabulu ubijeno najmanje 48 ljudi: Nitko nije preuzeo odgovornost za napad

Prema njegovim riječima, Ahmad i pet policajaca su ubijeni, a četvorica su ranjena, 120 kilometara od grada Faraha. Talibani su se sklonili na to područje bježeći pred NATO-ovim operacijama u južnoj pokrajini Helmand.

Nije poznato tko stoji iza zasjede, ali Sakid za to optužuje
"neprijatelje Afaganistana", što je naziv koji se upotrebljava za
talibane.

U odvojenom sukobu, američke i afganistanske snage ubile su jednog pripadnika al Qaede i uhitile 13 drugih u pokrajini Khost, objavila je američka vojska.