Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ubijeni i ranjeni u napadu NATO-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šesnaest civila i trinaest talibana ubijeno je u zračnom i kopnenom napadu NATO-a i afganistanskih snaga na pobunjenički logor na jugu Afganistana.

U operaciji koja je u četvrtak provedena u pokrajini Helmand, jednom od žarišta talibanske pobune, ranjeno je petero civila i srušeno je više kuća, izjavio je načelnik pokrajinske policije Mohammad Nabi Mullahhail.

Pročitajte i ovo NATO-va vojna vježba Nepokolebljivi branitelj "Nepokolebljivi branitelj" Deseci tisuća vojnika uz rusku granicu, Moskva je bijesna: "NATO se sprema za mogući rat!" Ilustracija Kijev bez komentara Ukrajina napala ruske snage na Krimu američkim raketama velikog dometa

Kako navodi Mullahhail, talibani su držali petero civila u svom
logoru u okrugu Garmser, području oko kojeg se prepiru pobunjenici i afganistanske snage i međunarodne snage na jugu pokrajine Helmand.

NATO-ove međunarodne snage za pomoć sigurnosti (ISAF) nisu zasad komentirale te informacije.

Američka organizacija za zaštitu ljudskih prava Human Rights Watch izrazila je "ozbiljnu zabrinutost" zbog porasta civilnih
žrtava u vojnim operacijama koje vode međunarodne snage zbog "pretjerane primjene zračnog bombardiranja kojim se želi nadoknaditi nedovoljan broj kopnenih snaga".


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene