Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ubijen vođa gruzijske opozicije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vođa gruzijskog opozicijskog pokreta Guram Sharadze ubijen je u nedjelju navečer na ulici u središtu glavnog gruzijskog grada Tbilisija, objavilo je tamošnje ministarstvo unutarnjih poslova.

Iz ministarstva ne navode detalje, no lokalna je televizijska postaja objavila da je 67-godišnji Sharadze ustrijeljen pet puta te da je preminuo na mjestu događaja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sve više problema Stiže novi udarac Islamskoj državi Slika nije dostupna Veliki uspjeh Sirija: Američki specijalci ubili drugog čovjeka Islamske države!

Sharadze, inače profesor filologije na Sveučilištu u Tbilisiju, bio je vođa nacionalističkog pokreta "Vjera, domovina i jezik".

Prošle je godine predvodio prosvjede protiv zapadnjačkih utjecaja u Gruziji, proglašavajući rad Georgea Sorosa potencijalno škodljivijim za Gruziju od boljševičke revolucije, dok se 2002. godine, kao zastupnik u parlamentu, zalagao za zabranu Jehovinih svjedoka.

Sharadze je bio blizak suradnik prvog predsjednika post-sovjetske Gruzije Zviada Gamsakhurdia, koji je svrgnut u puču te je preminuo pod nerazjašnjenim okolnostima 1993. godine pokušavajući povesti ustanak protiv vlade predsjednika Eduarda Shevardnadzea.

Televizijska postaja Rustavi-2 objavila je kako je osumnjičenik za ovo ubojstvo uhićen nedaleko mjesta gdje je Sharadze ustrijeljen, no za sada nema informacija o mogućem motivu ubojstva.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene