Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ubijen ruski televizijski novinar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Konstatin Borovko, 25-godišnji televizijski novinar na smrt je pretučen u Vladivostoku, priopćila je tamošnja policija. Borovkove kolege kažu kako ne vjeruju da je ubojstvo povezano s njegovim poslom.

Tijelo Kontantina Borovka pronađeno je u subotu rano ujutro u jednoj ulici. Ozljede upućuju na to da je na smrt pretučen, izjavila je Yekaterina Polyanskaya, glasnogovornica ministarstva unutarnjih poslova. 

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Ostao bez teksta VIDEO Novinar jednim pitanjem zaledio Vučića: "Čestitam, pobijedili ste" Tucker Carlson intervjuira Vladimira Putina oglasio se na mrežama Novinar koji je intervjuirao Putina otkrio detalje iza kamere: "Ima jednu naviku..."

Borovko je bio voditelj jutarnjeg programa na regionalnoj televiziji Gubernija. 

'U Vladivostoku je bio zbog ispita na fakultetu gdje je studirao novinarstvo', rekla je Inna Perekhozheva, urednica jutarnjeg programa.

Borovkove kolege vjeruju kako je mladić bio slučajna žrtva napada ili pljačke, jer se njegov rad nije doticao osjetljivih pitanja, budući da je pratio kulturnu i zabavnu scenu.

Policija je pokrenula istragu ubojstva.

Rusije je jedna od najopasnijih zemalja za novinare, sa učestalim napadima na na novinare koji kritiziraju i traže istragu korupcije. 

problem je dosegnuo vrhunac kada je u rujnu ubijena poznata novinarka Anna Politkovskaya, koja je kritizirala Kremlj za zlouporabu ljudskih prava u Čečeniji.

Međunarodna federacija novinara objavila je kako je od 1993. godine do danas u Rusiji ubijeno više od 200 novinara. Više od 40 dogodilo ih se nakon dolaska Vladimira Putina na vlast, a nijedno ubojstvo nije uspješno riješeno. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene