Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkrila kanadska tvrtka

U Srbiji otkrivena nalazišta koja bi mogla dati 30 tona čistog zlata!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na planini Crni vrh na istoku Srbije otkrivena su nalazišta zlatne rude čijom bi se preradom moglo dobiti oko 30 tona čistog zlata, javili su u srijedu srbijanski mediji.

Kanadska tvrtka "Avala Resources", koja istražuje mineralna nalazišta u istočnoj Srbiji, otkrila je na istražnom polju na planini Crni vrh rudne zalihe od kojih se nakon prerade može dobiti 30 tona zlata, a s već otkrivenim zalihama na istoj planini to čini ukupno 72 tone zlata, izvjestila je agencija Beta prenoseći riječi predstavnika tvrtke.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Napetost zbog rezolucije Genocid u Srebrenici ponovno izaziva tenzije, Vučić poručio: "Suprotstavit ćemo se koliko možemo" Tomislav Žigmanov Tri put više nego 2020. Na izbore za Sabor izašao rekordan broj birača i u Srbiji

>> Nakon više od pola godine pala cijena zlata

"Trenutno se usredotočujemo na tehničke i gospodarske aspekte o kojima će ovisiti procjena je li ovaj rudarski projekat izvediv", rekao je predstavnik tvrtke. Kanadska bi tvrka do kraja godine trebala objaviti pronalazak još jednog manjeg nalazišta na istome području, javila je agencija. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene