Obavijesti Video Pretražite Navigacija
1.759,90 dolara za uncu

Nakon više od pola godine pala cijena zlata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cijena zlata pala je na 1.759,90 dolara za uncu, nakon što je u srijedu dostigla maksimum u prethodnih 6,5 mjeseci, jer su jačanje dolara i pad tržišta dionica i nafte potaknuli investitore na popravak profita.

Zlatom se danas trgovalo po 1.759,90 dolara za uncu (28,35 grama), nasuprot 1.769,19 dolara na zatvaranju tržišta u srijedu, pošto je u jednom momentu cijena unce dostigla 1.779,10 dolara pod utjecajem stimulativnih mjera Banke Japana, prenosi Reuters.

Pročitajte i ovo Brazilac poginuo padom u duboku rupu - 2 Postao opsjednut Sanjao duha koji mu je rekao da je zlato ispod njegove kuće: Iskopao rupu od 40 metara, a onda se dogodila tragedija Slika nije dostupna Očekuje se pad i ispod 1.000 dolara po unci Cijena zlata pada jer cijena dolara 'rastura'

>> Znate li koji materijal košta koliko i svi svjetski proračuni?

'Izostanak dalje reakcije na priopćenje Banke Japana o dodatnim poticajima ukazuje kako investitori imaju ono što im je potrebno te da je za povećanje potražnje potrebna korekcija. Fizička potražnja je slaba, tako da su investitori jedina nada', rekao je potpredsjednik Saxo banke Ole Hanssen.

Tečaj dolara prema euru u srijedu je narastao, a burzovni indeksi su pali, pod utjecajem slabih pokazatelja u sektoru usluga eurozone i proizvođačkog sektora Kine.

'Rast cijena zlata i srebra bit će suzdržan zbog pada burzi i jačanja dolara. Međutim, podrška tržištima će se očuvati i predviđa se da će kupovina poslije pada cijena biti prava dugoročna strategija', navodi u izvještaju brokerska kuća Marex Spectron.

'Rast cijene zlata i srebra bit će usporen zbog pada burzi i jačanja dolara. Međutim, podrška tržištima bit će očuvana i predviđa se kako će kupovina poslije pada cijena biti prava dugoročna strategija', dodaje se u izvještaju. Rezerve osigurane zlatom burzovnih fondova u srijedu su pale na 607.000 unci s rekordnog maksimuma.

Srebrom se trgovalo po 34,23 dolara za uncu, nasuprot 34,57 dolara na zatvaranju trgovine u srijedu, paladij je bio 661,72 dolara, u odnosu na 666,89 dolara, a platina 1.612,50 prema 1.632,50 dolara u srijedu. Početkom tjedna cijena platine je pala za 5,6 posto zbog obnavljanja proizvodnje u Južnoafričkoj Republici, gdje su rudari počeli raditi poslije šestotjednog štrajka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene