Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Loše vijesti stižu iz Njemačke koja je doslovno zatrpana snijegom. Na cestama je zbog lošeg vremena poginulo petero ljudi.


Jutros je u snježnoj lavini u Alpama u južnoj Bavarskoj nestalo nekoliko ljudi. Još uvijek nisu pronađeni, a za njima tragaju čak tri helikoptera. Sjesti u automobil, u Njemačkoj je ovoga vikenda kao ruski rulet. Zbog novih 30 centimetara snijega u prometu je poginulo petero ljudi, a ozlijeđenih je na stotine u više od 300 nesreća.

Vezani članci Sunčano vrijeme/Ilustracija (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) Možete početi planirati vikend na otvorenom: U tjedan smo ušli u pratnji zime, ali stižu dobre vijesti Kiša, ilustracija (Foto: Pixsell, Ivo Čagalj) Nakon nevremena slijedi pauza od kiše, vjetra i grmljavine, evo i dokad će ona trajati

Cestovne službe ne stižu očistiti prometnice, a probleme imaju i javne službe. Vrijeme nije štedjelo ni vatrogasce koji su krenuli u pomoć unesrećenima. Problemi su nastali i s javnim prijevozom. Nekolicina gradova odsječena je od ostatka Njemačke. Dio hamburške zračne luke bio je zatvoren zbog opasnosti od padanja snijega s krova zgrade.

>> U lavini u južnoj Bavarskoj nekoliko nestalih

>> VIDEO: Snijeg zatrpao SAD, izvanredno stanje

24-godišnji mladić u Kelnu propao je u zaleđeno jezero, kad je išao spasiti psa, i utopio se.

'Ronioci su pronašli mladića. 40 minuta je bio pod vodom, odvezli smo ga u bolnicu i ondje je, na žalost, preminuo', Joerg Hupert, voditelj vatrogasaca.

Dok stariji muku muče sa snijegom koji neprestano pada, u njemu najviše uživaju djeca. Sanjke bi u Njemačkoj mogle postati najprodavanije prijevozno sredstvo.