Muškarac osumnjičen za napad u Londonu je uhićen.


U napadu nožem kojeg je u četvrtak u Londonu izveo duševno poremećen napadač, norveški državljanin somalskog podrijetla, poginula je američka državljanka, objavila je policija, dodajući kako ne postoje dokazi o povezanosti tog zločina s terorizmom.

Vezani članci Policija, ilustracija - 1 Užas u Sesvetama: Muškarac upao u stan starice i ugrizao je? Policija, Njemačka Napad nožem u Njemačkoj: Pet osoba ozlijeđeno, jedna se bori za život

"Ubijena osoba je američkog, a ozlijeđeni su australskog, američkog, izraelskog i britanskog državljanstva", rekao je policijski službenik Mark Rowley novinarima ispred sjedišta policije u središnjem Londonu.

Rowley je dodao kako je uhićen norveški državljanin somalskog podrijetla, no kako nisu pronašli dokaze o radikalizaciji koji bi upućivali na povezanost s terorizmom.

"Sve što smo dosad poduzeli ukazuje da je ovaj tragičan incident uzrokovao duševni poremećaj", rekao je Rowley, te dodao kako vjeruju "da je to bio spontan napad, te da su žrtve odabrane slučajno". . (Hina)