Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zastrašujuća snimka

VIDEO Kamera otkriva trenutke strave! Avion udario u pistu i zapalio se: Pilot se katapultirao, ali nije mu bilo spasa

Screenshot
Screenshot Foto: Screenshot/x
Snimka strašne nesreće u Bangladešu pokazuje trenutak u kojem je avion udario u pistu nakon manevra u zraku. Pilot i vojni pilot uspjeli su se katapultirati, ali jedan od njih u bolnici je podlegao ozljedama, dok se drugi bori za život.

Pilot Ratnog zrakoplovstva Bangladeša Asim Jawada (32) poginuo je u nesreći tijekom leta u nadzvučnom trenažnom avionu Jakovljev Jak-130 pokušavajući izvesti odvažne zračne manevre. 

Trik je postao fatalan kada je mlažnjak zastrugao po pisti tijekom zakretanja krilca u niskom letu, što je uzrokovalo iskrenje i dim. Okretanje krilca akrobatski je manevar u kojem zrakoplov radi puni okret od 360 stupnjeva oko svoje uzdužne osi. Snimka je zabilježila mučan trenutak prije nego što je pilot Asim Jawad pokušao podići letjelicu, piše Indian Express.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oprez Kod hrvatskog otoka ugledali najotrovnije ribe na svijetu, jednu su i ulovili: Može ubiti čovjeka!

Pročitajte i ovo Policija Uhićeni otac i maćeha Malinda je bila vezana u podrumu i zlostavljana do smrti: Jedan jezivi detalj otkrio je mučnu istinu

I Asim i njegov kopilot Sohan Hasan Khan katapultirali su se iz letjelice koja je padala i sletjeli u obližnju rijeku. Iz nje su ih izvukli spasioci, no Asim je u bolnici podlegao ozljedama. Sohan se, prema izvješćima, bori za život i u kritičnom je stanju.

Odjel za odnose s javnošću Vlade Narodne Republike Bangladeš rekao je da je Jakovljev nesreću doživio zbog mehaničkog kvara te da su Jawad i Khan zrakoplov udaljili od gusto naseljenog područja, zbog čega su nesreću doživjeli na rjeđe naseljenom području.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene