Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićeni otac i maćeha

Malinda je bila vezana u podrumu i zlostavljana do smrti: Jedan jezivi detalj otkrio je mučnu istinu

Policija
Policija Afp
Aktualno Galerija +0 Policija Galerija 1/1 >>
Dvanaestogodišnja djevojčica iz Pennsylvanije preminula je od posljedica sustavnog mučenja i zlostavljanja koje se godinama odvijalo u podrumu obiteljske kuće u kojoj je živjela s ocem i maćehom.

Malindu Hoagland policija je 4. svibnja pronašla na rubu smrti nakon što je njezin otac Rendall nazvao hitnu pomoć tvrdeći da je djevojčica biciklom udarila u stablo. Malinda je prevezena u bolnicu s teškim ozljedama, modricama, nekoliko slomljenih kosti i oštećenjem jetre, a imala je samo 22 kilograma. Nekoliko sati kasnije je umrla.

Pročitajte i ovo Noćas je u kanti za smeće ostavljeno novorođenče istraga traje FOTO "To je pokušaj teškog ubojstva": Policija o slučaju bebe koja je ostavljena u kanti za smeće

Liječnici su bili šokirani njezinim stanjem, za koje je bilo očito da nije nastalo od jednog udarca te je pozvana policija. Otac Hoagland (52) i njegova zaručnica Cindy Warren (45) optuženi su za njezinu smrt dva dana kasnije.

Pregledom dostupnih fotografija postala je vidljiva fizička transformacija djevojčice i gubljenje kilograma, sve dok potpuno nije nestala s društvenih mreža, dok je otac nastavio objavljivati slike devetogodišnjeg sina Gavina, za kojeg policija kaže da nije zlostavljan.

Pročitajte i ovo Potraga za tijelom djevojčice Danke - 1 začarani krug Novi zaplet u slučaju Danke Ilić: "MUP umjesto da otkrije i progoni počinitelje kaznenih djela, sudjeluje najvjerojatnije u zlostavljanju i mučenju"

Jedan jezivi detalj na Malindinoj ruci istražitelje je uputio prema intenzivnijem istraživanju mogućeg zlostavljanja. Na jednoj od fotografija vidno mršava i iscrpljena djevojčica ima lijevu ruku u modricama. Istraga je pokazala da je bila vezana lancima za namještaj i držana u podrumu, a pronađene snimke videonadzora otkrile su sve razmjere zlostavljanja koje je djevojčica pretrpjela, prenosi Daily Mail.

Malinda je bila lisicama vezana za namještaj i sustavno verbalno i fizički zlostavljana. Bila je prisiljena spavati na podu vezana lancima, bez jastuka ili deka i rečeno joj je da ne očekuje doručak, ručak ili večeru.

Djevojčica je posljednji put u školi bila u prosincu, a nastavu je nastavila pratiti online. Pregled videosnimaka pokazao je da je i tada bila vezana ispod stola.

Pročitajte i ovo Arian nema ga tri tjedna Novi tragovi u potrazi za nestalim autističnim dječakom Arianom: Policija istražuje nesreću u lovu?

Uhićeni par prije zvanja hitne pomoći izbrisao je poruke iz mobitela, no ipak su pronađene te pokazuju kako par razgovara o njezinu stanju koje se pogoršava, a u jednom razgovoru Warren govori Hoaglandu da odvede Malindu u bolnicu umjesto da zove hitnu.

Otac i maćeha optuženi su za pokušaj ubojstva, napad i otmicu, a moguće je da se optužnica proširi i na ubojstvo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene