"Dvojica napadača ušli su u odjel za vizu konzulata, diplomati su sigurni", kazao je Reutersu jedan policijski dužnosnik.


Najmanje dva policajca poginula su u petak tijekom napada nekoliko napadača na kineski konzulat u pakistanskom gradu Karachiju, dok je jedan djelatnik osiguranja ranjen, pišu svjetske agencije.

Vezani članci Eksplozija u Kini (Foto:AFP) Tragedija u Kini: Najmanje 47 poginulih i 640 ozlijeđenih u eksploziji tvornice Kina, pokrajina Hubei (Foto: Ilustracija) Automobilom se namjerno zaletio u pješake, ubio najmanje šestero ljudi

"Donijeta su dva mrtva policajca i jedan djelatnik službe osiguranja koji je ranjen u eksploziji", kazao je za Reuters Seemin Jamali, liječnik u bolnici Jinnah u Karachiju.

Tamošnji mediji javljaju da je nekoliko osoba, neki javljaju dvije, a neki do četiri, jutros napalo kineski konzulat na koji su pucali, a čule su se i eksplozije.

"Dvojica napadača ušli su u odjel za vizu konzulata, diplomati su sigurni", kazao je Reutersu jedan policijski dužnosnik, koji je želio ostati anoniman.

Tamošnja TV postaja Geo je objavila da su policijske snage opkolile napadače u konzulatu, da je jedan napadač ubijen u razmjeni vatre i da je s njega skinut samoubilački pojas. (Hina)