"Dvojica napadača ušli su u odjel za vizu konzulata, diplomati su sigurni", kazao je Reutersu jedan policijski dužnosnik.


Najmanje dva policajca poginula su u petak tijekom napada nekoliko napadača na kineski konzulat u pakistanskom gradu Karachiju, dok je jedan djelatnik osiguranja ranjen, pišu svjetske agencije.

Vezani članci Bolnica (Foto: Robert Anic/PIXSELL) Incident u KBC-u Dubrava: Pijani muškarac (47) verbalno napao sve medicinsko osoblje oko sebe Uzdolje: U kafiću napali ljude koji su gledali utakmicu (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) - 14 Policija napad u Uzdolju okvalificirala kao kazneno djelo izazivanja nereda iz mržnje, počiniteljima prijeti i do pet godina zatvora

"Donijeta su dva mrtva policajca i jedan djelatnik službe osiguranja koji je ranjen u eksploziji", kazao je za Reuters Seemin Jamali, liječnik u bolnici Jinnah u Karachiju.

Tamošnji mediji javljaju da je nekoliko osoba, neki javljaju dvije, a neki do četiri, jutros napalo kineski konzulat na koji su pucali, a čule su se i eksplozije.

"Dvojica napadača ušli su u odjel za vizu konzulata, diplomati su sigurni", kazao je Reutersu jedan policijski dužnosnik, koji je želio ostati anoniman.

Tamošnja TV postaja Geo je objavila da su policijske snage opkolile napadače u konzulatu, da je jedan napadač ubijen u razmjeni vatre i da je s njega skinut samoubilački pojas. (Hina)