Obavijesti Video Pretražite Navigacija
globalna zdravstvena opasnost

U Kini umrle još 42 osobe od koronavirusa, u Njemačkoj potvrđeno petero zaraženih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koronavirus je dosad odnio 213 života, a raste i broj zaraženih, kojih je u Kini 9692. Virus je zabiilježen u još 18 zemalja, među kojima je i Njemačka, u kojoj je petero oboljelih.

U epidemiji virusne upale pluća u Kini umrle su još 42 osobe u pokrajini Hubeiju, u središtu zemlje, priopćile su u petak mjesne zdravstvene vlasti.

Pročitajte i ovo Ilustracija COVID-19 Objavljeni najnoviji podaci o koronavirusu Ilustracija Sve je više oboljelih WHO zabrinut: Hoće li se vratiti maske? Broj hospitaliziranih zbog koronavirusa sve je veći

Nakon ovog, dosad najvećeg broja umrlih u jednom danu (30. siječnja), broj žrtava koronavirusa koji se pojavio u prosincu popeo se na 213, a potvrđena su 1982 nova slučaja, priopćilo je kinesko državno zdravstveno povjerenstvo (NHC).

Time se ukupan broj potvrđenih slučajeva koronavirusa u Kini penje na 9692 do 30. siječnja navečer, navodi NHC u priopćenju.

U Njemačkoj zabilježen peti slučaj koronavirusa

Njemačke zdravstvene vlasti priopćile su u četvrtak da su identificirale peti slučaj koronavirusa u zemlji kod zaposlenice koja radi u istoj tvrtki kao i četvero zaraženih u južnoj saveznoj pokrajini Bavarskoj.

Koronavirus je "potvrđen kod zaposlenice tvrtke u Starnbergu u kojoj radi i četvero zaraženih", navodi se u priopćenju bavarskog ministarstva zdravstva, koje dodaje da će u petak objaviti opširnije informacije.

Wall Street porastao nakon poruka WHO-a

Na Wall Streetu su u četvrtak burzovni indeksi porasli, nakon poruka Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), koja je proglasila globalno izvanredno stanje zbog koronavirusa, a ulagače su ohrabrili i solidni poslovni rezultati američkih kompanija. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene