Cvijeće ispred crkve Jehovinih svjedoka u Hamburgu
Cvijeće ispred crkve Jehovinih svjedoka u Hamburgu Foto: Afp

Crkve u Hamburgu u nedjelju održavaju ekumensku misu u spomen na žrtve napada koje je muškarac prije deset dana ubio pucajući u crkvi Jehovinih svjedoka.


U incidentu 9. ožujka, napadač, identificiran kao Philipp F. prema njemačkim zakonima o privatnosti, ubio je četiri muškarca, dvije žene, semomjesečni fetus, a na kraju i sebe.

Nedjeljni događaj u crkvi sv. Petra u gradu na sjeveru Njemačke organizira Luteranska crkva, a komemorativna misa namijenjena je pripadnicima hitne službe i policije koji su bili pozvani zbog pucnjave, kao i lokalnom stanovništvu.

Katolička nadbiskupija Hamburga i ekumenska zajednica kršćanskih crkvi pridružit će se događaju, zajedno s hamburškim gradonačelnikom Peterom Tschentscherom.

Phillip F., navodni napadač na crkvu Jehovinih svjedoka u Hamburgu Ovo je čovjek koji je počinio masakr u Hamburgu: Odrastao u religioznoj obitelji, radio kao konzultant...

Policija na ulici u Hamburgu nakon pucnjave u centru Jehovinih svjedoka VIDEO Objavljena snimka pucnjave u Hamburgu: "Tek kada sam uvećao sliku, shvatio sam što snimam"

 

Hamburška zajednica Jehovinih svjedoka izrazila je potporu događaju, ali će održati vlastite mise u skladu sa svojim kršćanskim načelima.

Ubijene odrasle osobe imale su između 33 i 60 godina. Majka sedmomjesečnog fetusa preživjela je, ali je teško ozlijeđena. U napadu na crkvu, poznatu kao Dvorana Kraljevstva, ozlijeđeno je ukupno osam osoba, od kojih četiri teško.

Tridesetpetogodišnji napadač bio je sportski strijelac koji je ranije bio pripadnik vjerske zajednice. Poluautomatski pištolj koji je koristio u napadu kupio je legalno.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju