Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U eksplozijama poginulo šest osoba; najmanje 25 ranjenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije bombe eksplodirale su na Filipinima, a u eksploziji je poginulo šest osoba, dok ih je najmanje 25 ozlijeđeno. Do eksplozija je došlo upravo u vrijeme priprema za regionalni summit koji bi se trebao održati ovog vikenda i upozorenja kako bi muslimanski militanti mogli pokušati spriječiti održavanje sastanka na vrhu.

Jedna je bomba eksplodirala na tržnici u gradu General Santos na jugu Filipina, tisuću kilometara jugoistočno od Manile, rekli su dužnosnici. U napadu je ubijeno šest ljudi, od kojih je troje umrlo na licu mjesta, a ozlijeđene su 23 osobe, izjavio je šef lokalne policije Alfredo Tioroctocon.

Pročitajte i ovo Policija Sjeverne Irske, ilustracija Brutalan napad u Sj. Irskoj Mladića pribili čavlima na ogradu: Policija objavila detalje Mjesto napada terorizam u Australiji Tinejdžer izbo muškarca kuhinjskim nožem, ustrijelila ga policija

Policija zasad nije nikog osumnjičila za taj napad, iako su
militantna skupina Jama Islamiya i njezina saveznica, skupina Abu Sayaf, 'one koje su obično odgovorne za sve eksplozije u regiji', navode policijski dužnosnici.

Međutim, policija ne isključuje ni mogućnost da je eksplozija izazvana zbog toga što lokalna lutrija nije isplatila novac dobitnicima.

Druga eksplozija, u kojoj su ozlijeđene dvije osobe, pogodila je samo nekoliko sati kasnije grad Kidapawan, oko 110 kilometara sjeverno od General Santosa. Do eksplozije je došlo nekoliko metara od policijske postaje i glavne tržnice.

Zapadne vlade upozorile su da bi militanti mogli izvršiti bombaške napade u vrijeme održavanja summita ASEAN-a na Filipinima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene