Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika pomoć

Zašto u Beograd danas stiže tim stručnjaka iz Norveške i zbog čega je to važno za svu djecu i roditelje?

Javni diskursi koji raspiruju strasti - 1
Javni diskursi koji raspiruju strasti - 1 Foto: DNEVNIK.hr
U srijedu u Beograd stiže tim stručnjaka iz Norveške kako bi pomogli roditeljima i djeci nakon strašne tragedije.

"Roditelji djece koja su stradala 3. svibnja, kao i mame i tate učenika koji su pod traumom, trebaju pustiti struku da riješi pitanja i probleme vezane za dalji rad Osnovne škole Vladislava Ribnikara, u što se ne trebala miješati politika i političari. Nama će pomoći kolege, tim psihoterapeuta iz Norveške, koji su se bavili traumama njihovih građana nakon masakra Andersa Breivika, a u Srbiju stižu danas, rekla je profesorica psihologije Tamara Džamonja Ignjatović, članica Radne grupe za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih, koja je formirana nakon ubojstva devetero učenika i čuvara osnovne škole na Vračaru.

U Beogradu srijedu stiže tim eksperata iz Norveške, koji su se 2011. godine bavili traumama građana nakon strašnog masakra kada je u jednom danu ubijeno 77 mladih ljudi.

Pročitajte i ovo Poruke pred školom u Beogradu - 2 ubio 10 ljudi Majka dječaka ubojice iz Srbije opisala kako je izgledalo kobno jutro: "Samo je jedna stvar kod njega bila drugačija..."

Pročitajte i ovo Poruka pred školom u Beogradu stravično ubojstvo Dadilja ključni svjedok u slučaju dječaka masovnog ubojice: "Najvažnije nam je utvrditi..."

"Kolege stižu da nam pomognu jer imaju slično iskustvo. U tom timu su psiholozi, psihoterapeuti, čak i arhitekti, koji su projektirali  memorijalni centar nakon ubojstva u Norveškoj. Oni će sudjelovati u planiranju memorijalnog centra u Ribnikaru, a tim psihologa i terapeuta će, zajedno sa nama, pažljivo saslušati svakog roditelja i vidjeti što tko od njih želi, na koji način se bore sa traumom, strahovima, bolom i kako se nositi s time", rekla je, piše Nova.rs.

"Zajedno ćemo napraviti pažljiv plan kako doći do zajedničkog rješenja, prije svega po pitanju škole, i kako da spriječimo dalje konflikte među roditeljima”, kaže profesorka Džamonja.

Pomoć tima stručnjaka iz Norveške kolegama u Srbiji, kao i građanima, biće pružena potpuno besplatno.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene