Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ubio 10 ljudi

Majka dječaka ubojice iz Srbije opisala kako je izgledalo kobno jutro: "Samo je jedna stvar kod njega bila drugačija..."

Poruke pred školom u Beogradu - 2
Poruke pred školom u Beogradu - 2 Foto: Tom Dubravec/Cropix
Majka dječaka ubojice ispitana je u policiji i opisala kako se njezin sin ponašao uoči masakra u beogradskoj školi u kojem je ubio devetero učenika i domara.

Istraga o masakru u beogradskoj Osnovnoj školi Vladislava Ribnikara u kojoj je dječak (13) usmrtio 10 osoba ušla je u četvrti tjedan, a pod lupom istražitelja nalaze se roditelji dječaka. Uhićen je otac maloljetnog masovnog ubojice te mu je određen pritvor jer ga je vodio u streljanu, gdje je naučio pucati, a također nije na propisan način čuvao oružje koje je imao u stanu i s kojim je njegov sin počinio masakr.

Istražuje se i je li dječak bio zanemarivan, stoga je otvorena istraga i protiv majke te je ona saslušana. Dječakova je majka ispitana, a opisala je kako se njezin sin ponašao kobnog jutra prije nego što je s oružjem otišao u školu kako bi izvršio svoj pakleni plan.

Kako je za portal Nova.rs otkrio dobro obaviješten izvor, saslušanje majke trajalo je satima i bilo je često prekidano jer je žena u teškom psihičkom stanju.

Pročitajte i ovo Poruke, cvijeće i svijeće ispred škole za ljude ubijene u beogradskoj školi Sve se ispituje Istražuje se streljana u kojoj je dječak vježbao pucanje: Oglasio se vlasnik s jednom pričom, ali snimke navodno tvrde drugačije

"Ona je izjavila da u ponašanju sina tog jutra nije vidjela ništa neobično što bi ukazivalo na to da bi mogao počiniti masakr. Govorila je o tome da je bio dobar učenik, zainteresiran za različite stvari, kao i da se zajedno sa suprugom trudila da ga usmjeri na učenje. Trzavice i nesuglasice u komunikaciji pripisivala je pubertetu, kao i popuštanje u školi koje se dogodilo u ovom polugodištu", rekao je izvor za portal Nova.rs.

Potvrdila je da je njezin sin imao nekih problema, pa je premješten u drugi razred. Sam je to tražio.

"Rekla je da fizičkog nasilja nije bilo. Postavljeno joj je pitanje u vezi s navodima majke jedne ubijene djevojčice, da je dječak tijekom boravka u kampu u Francuskoj sedam dana spavao zgrčen na fotelji umjesto u krevetu. Rekla je da nikad nije čula za to, da joj to nije rekla ni nastavnica koja je vodila djecu u kamp, kao ni roditelji druge djece. Od nastavnice je dobila poruku s pohvalama na račun svoga sina", ispričao je izvor upoznat s istragom.

Majka je također rekla da njezin sin nikada nije bio fan videoigrica, kao i da mu je vrijeme bilo ispunjeno školskim i izvanškolskim aktivnostima, među kojima su i sport, glazbena škola, gluma, privatni dopunski satovi iz školskih predmeta. Znala je da ga je otac vodio u streljanu nekoliko puta, a rekla je da je bila protiv toga.

Majka je tvrdila da jutro uoči masakra nije vidjela ništa neobično na sinu, osim da je djelovao malo usporeno.

Pročitajte i ovo Potresni prizori ispred škole Dodatne traume Majka učenice zgrožena: "Rekli su im - u redu je da osjećate krivnju što ste preživjeli, vi ćete slaviti 18. rođendane, druga djeca neće"

Dječak ubojica priveden je odmah nakon masakra i prevezen na Kliniku za neurologiju i psihijatriju za djecu i mlade, gdje se i dalje nalazi. U tijeku su pregledi i ispitivanja kako bi se utvrdilo njegovo psihičko stanje. S obzirom na to da u vrijeme ubojstava nije napunio 14 godina, ne podliježe kaznenoj odgovornosti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene