Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubijen na način koji su to činili mudžahedini

U atentatu ubijen iranski nuklearni znanstvenik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sveučilišni profesor koji je ubijenu eksploziji motocikla-bombe u Teheranu bio je iranski stručnjak visokog ranga za nuklearnu energiju Masud Ali Mohamadi, objavile su vlasti.

Mohamadi je bio 'profesor za područje nuklearne energije', izjavio je glavni tužitelj Teherana Abas Džafari Dolatabadi. Mohamadi je bio 'visoko rangirani znanstvenik u zemlji, stručnjak za nuklearnu energiju', javlja i agencija Borna News, podružnica službene agencije Irna koja citira 'obaviještene izvore'.

Pročitajte i ovo Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen pozivi na deeskalaciju Svijet u strahu od novog sukoba zbog napada na Iran: "Apsolutno je nužno da regija ostane stabilna" Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..."

Iranski mediji smjesta su optužili 'kontrarevolucionare' i Izrael da su odgovorni za taj atentat do kojeg je došlo u četvrti Hejtarija, na sjeveru Teherana, gdje je žrtva stanovala.

Način na koji je izvršen atentat, eksplozija vozila-bombe aktivirane daljinskim upaljačem, često su koristili Mudžahedini naroda, u borbi protiv režima prvih godina islamske revolucije. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene