Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Fritzl kaže da ga je strah

'Podrum je Fritzlu bio igralište, a Elisabeth njegova igračka'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što su se ugasile kamere, državna tužiteljica Christianne Burkheiser je pročitala optužnicu napisanu na 27 stranica. Burkheiser je opisala kako je Fritzl 29. kolovoza 1984. tada 18-godišnju kćer Elisabeth odvukao u podrum, te ostale strahote koje je činio.

Kao što je njegov odvjetnik Rudolf Mayer najavio, Fritzl je priznao silovanje, incest, zatočeništvo i zlostavljanje, a odbacio je krivnju za ubojstvo i ropstvo. Suđenje bi trebalo trajati pet dana, a presuda se očekuje 20. ožujka. Mayer kaže da bi suđenje moglo biti i ranije zaključeno. Fritzlu po austrijskom zakonu prijeti kazna doživotnog zatvora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vrijeme darivanja Fritzl će za Božić imati pravu malu gozbu Slika nije dostupna Argentinac još veći monstrum Gori od Fritzla: 30 godina silovao kćer, rodila mu desetero djece

Otvorivši postupak sutkinja Andrea Humer naglasila je da optuženi Josef Fritzl ima pravo na korektan i fer postupak, a sud je 'obvezan na najstrožu objektivnost'.

>> Kronologija slučaja Fritzl

Prikazani prizori iz sudnice pokazali su 73-godišnjeg Josefa Fritzla kako ulazi u sudnicu skrivajući lice velikim plavim fasciklom od gotovo stotinu novinara koji se nalaze u sudnici suda u St. Poeltenu. Fritzl je tiho sjedio na optuženičkoj klupi te je fascikl spustio na stol ispred sebe tek nakon što su TV snimatelji napustili sudnicu.

Fritzl: Moja majka me nije htjela. Tukla me je.

Govoreći tihim glasom, priznao je krivnju za šest točaka optužnice, rekavši da se za silovanje smatra djelomično krivim, dok je odbio krivnju za ubojstvo Elizabethinog djeteta koje je umrlo odmah nakon poroda.

Fritzl je sudu opisao svoje djetinjstvo te je za sve okrivio odnos svoje majke prema njemu. 'Moja majka me nije htjela. Imala je 42 godine kada me je rodila', rekoa je Fritzl kako prenosi AFP.

'Ona jednostavno nije htjela dijete i tretirala me bez ikakva odgovornosti. Tukla me je', ispričao je austrijski monstrum tužiteljici i poroti.


>> Rosemarie Fritzl usamljena, svi vjeruju da je 'morala znati'

Fritzl je prilikom ulaska u sudnicu odbio odgovarati na pitanja novinara. Početak suđenja austrijskom monstrumu je izazvao veliki interes medija te se oko suda nalazi oko 200 novinara iz čitavog svijeta. Iznad suda je određena zona zabrane letenja.

'U godinu dana Fritzl nije pokazao znakove kajanja'

Nakon što su se ugasile kamere, državna tužiteljica Christianne Burkheiser je pročitala optužnicu napisanu na 27 stranica. Burkheiser je opisala kako je Fritzl 29. kolovoza 1984. tada 18-godišnju kćer Elisabeth odvukao u podrum stavivši odjeću preko njezinog nosa i ustiju. Nakon toga ju je okovao lancem oko trbuha da ne može pobjeći te je silovao idućeg dana. 'To je bilo njegovo igralište. Ona je bila njegova igračka', rekla je Burkheiser.

Tužiteljica je poroti rekla neka zamisle kako je živjeti u podzemlju, u skladišnom prostoru veličine 11 četvornih metara, veličine jednake onoj porotničke klupe, 'bez tople vode, bez tuša, bez grijanja, i najgore od svega, bez danjeg svjetla'. Poroti je dala na uvid neke predmete iz podruma kako bi osjetili 'odvratni zadah'.

Burkheiser je upozorila porotu neka obrate pozornost na to da Fritzl u godinu dana u pritvoru nije pokazao znakove kajanja.

Odvjetnik: Fritzl se brinuo o dvije obitelji. To ne može monstrum

Odvjetnik obrane Rudolf Mayer je apelirao na obranu da bude objektivna i da se ne vodi emocijama. Inzistirao je na tome da Fritzl nije monstrum. Mayer je opisao kako je Fritzl vodio brigu o dvije obitelji napomenuvši da 'nekoga tko to čini nikako ne mogu zvati čudovištem'. Dodao je da 'ako želite svoju kćer samo za seks, ne želite imati djecu. Izgladnili biste ih na smrt'. Prije nego li je započelo suđenje, Mayer je rekao da je njegov klijent nervozan, 'Strah me je', rekao je Fritzl Mayeru.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene